Arkitektur udskoling

ARKITEKTUR UDSKOLING

 

Oplev arkitekturen med kroppen

Før du tænker over hvad arkitekturen betyder, og hvilke interessenter der påvirker bygninger, byrum og pladser, er det vigtigt at mærke og opleve arkitekturen. Arkitekturen er overalt og danner de fysiske rammer for vores liv. Du har allerede et stort kendskab til arkitektur fra det sted du bor, går i skole, på arbejde, i biograf, til sport osv. 

 

Sanserne

Til daglig tænker du måske ikke så meget over arkitekturen, men du bevæger dig igennem den og oplever den med mange af dine sanser samtidig. Hvordan lugter en togstation, et byrum eller en park? Er det rart at gå på fliser, asfalt eller brosten? Kan du bedre høre mennesker tale i store rum frem for små? Er der vinduer du kan se ud af? Kan du lide hvad du ser? Når du skal undersøge arkitektur, lige meget hvor det er, kan du stille lignende spørgsmål.

 

Undervisningsmateriale

Med udgangspunkt i kunstmuseet ARKEN som bygningstype giver undervisningsmaterialet til udskoling indblik i arkitektens arbejdsproces, og de mange interessenter der påvirker bygningen - både før og efter - den står færdig. Vi har samlet en række af de temaer, som er forbundet med ARKENs arkitektur og arkitektur generelt.

  

Søren Robert Lunds inspirationskilder 

 

Download arkitekturmateriale

Søren Robert Lunds inspirationskilder 

Arkitekturens grundelementer

ARKENs arkitektur    

 

Gratis lærereksemplar

Undervisere kan få tilsendt et lærereksemplar af det trykte undervisningsmateriale ved kontakt til: undervisning@arken.dk
eller tlf.: 43 57 34 55 tirsdag til fredag kl. 10-14  

 

Digital arkitekturworkshop: Arkitektur som tegneserie – sæt ord og billeder på oplevelsen
180 min. (800 kr.)
Undervisningen er dialogbaseret og foregår som en fælles vidensopsamling. Ved at koble den krops- og sanselige oplevelse af arkitekturen med spørgsmål til arkitekturen, skærpes fokus på arkitekturens fysiske form, lys, skala og farvers betydning for stemningen i rummene. I grupper skal eleverne undersøge udvalgte  rum på museet og danne en fortælling ved hjælp af digitale fotos. Efterfølgende overføres deres fotos til tegneserieprogrammet Comic Life, hvor fortællingen foldes ud ved brug af talebobler, tekst og billeder.
Se et eksempel på en arkitektur-tegneserie lavet af unge 

 

Trinmål 

Se trinmål for undervisningsmaterialet her

 

Links til arkitekturundervisning  

www.arksite.dk DAC - Dansk Arkitektur Centers undervisningssite til skoler.

www.dac.dk

www.cphx.dk

www.sustainablecities.dk

www.utzoncenter.dk

www.sporiaarhus.dk

'BØRN RUM FORM' - AKTUEL publikation fra Børnekulturens Netværk med fokus på arkitektur og design som fag i undervisningen.  


 

ARKENS ARKITEKTUR
ARKENS ARKITEKTUR »

Se og læs om ARKENs arkitektur


BYUDVIKLING
BYUDVIKLING »

Se introduktion til undervisningsfilmen om Vestegnens byudvikling


Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis