Studietur Nuuk

Nuuk1


ARKEN BGK udstiller i Nuuk

I 8 dage har de unge fra ARKEN BGK samarbejdet med studerende fra Grønlands Kunstskole om en udstilling i kulturhuset Katuaq i Nuuk, Grønlands hovedstad.  En 8 dage lang workshop under ledelse af billedkunstnerne Lene Stæhr, Rikard Silwärn, Alec Due og leder af ARKEN BGK Thorbjørn  Bechmann. 

Grønlandsk-dansk konstellation
Det har været dage med stor intensitet. De unge kunstner-spirrer har arbejdet i døgndrift. Om dagen i vekslen mellem diskussioner og foredrag, og om aftenen og natten i produktion af de mange værker til udstillingen.

Studieturens omdrejningspunkt har været det særlige forhold mellem Grønland og Danmark. De unge har undersøgt hvilken betydning forholdet mellem Danmark og Grønland har for vores identitet og selvforståelse, og derfor har mødet mellem de danske og grønlandske unge været i centrum for det kunstneriske arbejde. I selskab med hinanden har de unge udvekslet idéer og erfaringer fra deres liv. Snart finder de ud af, at på trods af deres forskellige hverdag i København og Nuuk, så er der et sted, de kan mødes og tale samme sprog – i kunsten.  Fælles for de unge er lysten til at arbejde i stof, og ønsket om at bruge kunsten til at forstå den verden, de befinder sig i.

Aagussaq  
I det kunstneriske arbejde kunne de unge vælge, at lade sig inspirere af et gammelt grønlandsk fænomen, der meget karakteristisk for grønlandsk kultur har forbindelse til naturen. Ordet aagussaq kendetegner et objekt, der dukker op, når sneen smelter. Et objekt, der kan være alt fra en gaffel til en hundeslæde, men som ofte er menneskeskabt. Fænomenet lagde op til undersøgelser og spørgsmål som: Hvad er Grønland? Hvilket landskab og hvilke mennesker er tilbage, når sneen smelter? Gennem video og fotos har de unge dokumenteret og undersøgt Grønland, og ud af værkerne er der kommet en historie om et land, der deler en historie med Danmark gennem kolonialisering, kristendommens indførelse og bevægelsen frem mod et hjemmestyre. En historie om hvad der gemmer sig under Grønlands sne.
 

 

 Nuuk 10Nuuk4


Nuuk5


Nuuk6   Nuuk8Nuuk9Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis