Ørestad

Ørestad

 

Ørestaden er en politisk vedtaget by. Det er ikke noget nyt med den slags byer, tænk bare på Vestegnen, eller tidligere byer som Brazilia. Men hvis vi ser på Ørestad som en bydel i København adskiller den sig alligevel i sin tilblivelse fra Nørrebro, Vesterbro og Amager der er vokset frem i en anden slags organisk proces.  Ørestad er nemlig blevet til på baggrund af politiske beslutninger. København var i 1980’erne en nedslidt og fattig by, med den højeste arbejdsløshed i landet, og en by folk flyttede fra, hvis de havde muligheden. I dag er det modsatte tilfældet. Det er blandt andet fordi der i 1980’erne blev gjort meget politisk for at gøre København til en attraktiv by at bo og arbejde i. Et resultat af de politiske overvejelser var at Ørestad blev planlagt. Dette skete i 1980’erne i Københavns Kommune og den blev senere vedtaget i af Folketinget.
Hvis man skal beskrive bydelen kan det gøres med tal:

 

Ørestad efterår 2012

En alternativ tidslinje for Ørestad

 

Ørestad er påbegyndt omkring år 2000
Den er endnu ikke udviklet færdig.
Den har et samlet areal på lige over 3 km2
Ørestad rummer erhvers- og kontorbyggeri, boligbyggeri  og byggeri til anvendelse for kultur, service, handel og institutioner. Erhvervsdelen udgør 60% af byggeriet.

 

Ørestad er et udviklingsområde. Det forventes, at 20.000 mennesker vil leve i Ørestad når den er færdigt-udviklet. Dagligt vil 100.000 mennesker have deres gang i Ørestad.  20.000 studerende, og 80.000 mennesker ansat i virksomheder, organisationer og institutioner. Området udvikles med Københavns Metro som det primære offentlige transport system, der forbinder området med resten af  København.

 

Ørestad er kendt for sin attraktive beliggenhed og fremragende infrastruktur, som bortset fra metro omfatter regional tog og Københavns Lufthavn samt Øresundsbroen. De regionale tog går til Københavns Lufthavn på 6 minutter, til Københavns Hovedbanegård på 7 og blot 29 minutter tager det til Malmö centralstation.. Ørestad er engang blevet omtalt som det største trafikknudepunkt i Skandinavien.

 

Ørestad er opdelt i fire distrikter: Ørestad Nord, Amager Fælled Kvarteret, Ørestad City og Ørestad Syd. Blandt de mest bemærkelsesværdige institutioner i Ørestad er DR Byen, Københavns Koncertsal tegnet af Jean Nouvel, Fields der er det største indkøbscenter i Danmark, og Bella Centeret, det største udstillings- og konferencecenter i Skandinavien.


 

 

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis