ARKENs kunstpris 2007

Kunstpris 2007ARKENS KUNSTPRIS 2007 gik til

Tim Noble og Sue Webster

DONERET AF ANNIE & OTTO JOHS. DETLEFS' ALMENNYTTIGE FOND

 

Noble & Webster

 

Det engelske kunstnerpar Tim Noble og Sue Webster vandt ARKENs KUNSTPRIS på 100.000 kr.

 

ARKENs direktør, Christian Gether, begrundede valget ved prisoverrækkelsen: "Noble og Webster modtager ARKENs KUNSTPRIS, fordi de med stort talent, humor og nyskabende brug af materialer udfordrer det eksisterende. Det gælder både den traditionelle kunstnerrolle og synet på samfundet. De kritiserer forbrugskulturen, men viser med deres utraditionelle selvfremstillinger, at de også selv er en del af den."


Noble og Webster bruger med fuldt overlæg det trivielle, det kitschede og tarvelige som strategi, når de kommenterer forbrugskulturen, reklameverdenen og kunstnerens rolle i samfundet. Med deres helt egen punk-rock-æstetik forholder de sig konsekvent kritisk til det moderne samfund, og de undersøger og kommenterer det menneskelige.

 

Succes, hype og rend-os-attitude
Tim Noble (f. 1966) og Sue Webster (f. 1967) havde få midler dengang i 1990erne, da det engelske Young British Artists (YBA)-fænomen opstod og gjorde unge engelske kunstnerne til celebrity-stjerner på linje med skuespillere, supermodeller og lign. Men i stedet for at falde på halen af benovelse over kunstens pludselige succes, parodierede Noble og Webster med deres kunst de berømmede kolleger og den hype, der var opstået omkring kunsten. I dag er de selv en del af hypen, men den uimponerede, punkede rend-os-attitude har de beholdt.

 

Læs mere om Noble & Webster:
Noble & Webster i ARKENs samling
Fakta om ARKENs Kunstpris

 

ARKEN uddelte samtidigt ARKENs REJSELEGAT på 50.000 kr. til Jacob Fabricius og Anders Brinch.

Læs mere om legatmodtagerne her

 

OJD logo ANNIE & OTTO JOHS. DETLEFS' ALMENNYTTIGE FOND

 

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis