ARKENs rejselegat 2007

Kunstpris 2007ARKENs Rejselegat


DONERET AF ANNIE & OTTO JOHS. DETLEFS' ALMENNYTTIGE FOND

 

Samtidig med uddelingen af ARKENs Kunstpris uddelte ARKEN også det nyindstiftede ARKENs Rejselegat. Legatet fordeles på to legater á 50.000 kr., og de gik til kuratoren Jacob Fabricius og kunstneren Anders Brinch.

 

 

Anders Brinch

Anders Brinch
Både hverdagen og det store univers er med i Anders Brinchs (DK 1971) værker. De er poetiske og groteske. Humoristiske, men ikke overfladiske. De gemmer på motiver og emner så store som liv og død, kærlighed og den samlede eksistens. Derfor ser vi ham som et af de helt store talenter på den danske kunstscene i dag, sagde ARKENs direktør Christian Gether, da han overrakte prisen til den unge danske kunstner.

Foruden maleri arbejder Anders Brinch med skulpturer, tegninger og installation. Ikke som afgrænsede genrer, men på en måde så nye kombinationer, udtryk og former kommer frem. Udtrykket er farverigt, poetisk og grotesk. Der er humor og alvor, rock and roll og virkelighed på syre.


  

  

Jacob Fabricius

Jacob Fabricius

 

Oftest går priser og legater til kunstnere. Men ARKEN vil gerne være med til at gøde jorden for nye og alternative spirer. Museet vil gerne bidrage til et mangfoldigt, levende og internationalt kunstmiljø, og derfor gik et af rejselegaterne til kuratoren Jacob Fabricius (DK 1970). Han modtog legatet for sin entreprenante og eksperimenterende indstilling og for sit selvstændige initiativ.

Jacob Fabricius er ikke bange for at stille sig selv til rådighed, for at kritisere og give sin mening til kende. Sådan en aktør er vigtig for det danske kunst- og kulturliv. Og vi vil gerne med rejselegatet medvirke til, at Jacob Fabricius forsat kan rejse ud, holde sig internationalt orienteret og dermed være med til sætte nye frø i det nationale kunstmiljø, sagde ARKENs direktør Christian Gether ved overrækkelsen.

 

 

OJD logo ANNIE & OTTO JOHS. DETLEFS' ALMENNYTTIGE FOND

 

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis