ARKENs rejselegat 2008

Kunstpris 2008ARKENs rejselegat 2008

  
DONERET AF ANNIE & OTTO JOHS. DETLEFS' ALMENNYTTIGE FOND

 

 

  Eva Koch

Eva Koch

 

Eva Koch (DK 1953) fik ARKENs rejselegat for sin evne til at kommunikere gennem form, rum og billede på en skarp, intelligent og komprimeret facon. Hendes enkle og stærke skulpturer griber ind i omgivelserne og bliver til installationer eller land art.

 

I sin kunst inddrager Eva Koch lyd, lys og video. Hun var blandt de første kunstnere herhjemme til at kaste sig over tidens nyeste medier.

 

Mange af hendes værker er forbundet med rejser. Det gælder også hovedværket Villar fra 2001, hvor hun i en nytænkende form for videoinstallation fortæller sin egen fantastiske familiesaga. ARKENs rejselegat muliggør endnu en rejse og inspiration til nye, eksperimenterende og overraskende værker.

 

 

  

  

  

  

  

  

Morten Schelde

Morten Schelde
Morten Schelde (DK1972) fik ARKENs rejselegat for at vælge et klassisk medie som tegningen og bringe det ind i vores tid.

 

Gennem sine magiske og fascinerende tegninger fører Schelde beskueren ind i drømmelignende scenarier, hvor genkendelige og surreelle objekter føjes sammen som i en film af David Lynch. 

 

Morten Schelde var den unge kunstneriske deltager på Galathea ekspeditionen, og hans mange fotografier herfra dannede forlæg for senere tegninger. På samme måde kan også ARKENs rejselegat forhåbentlig afstedkomme en inspirerende rejse.

 

Morten Schelde er repræsenteret i ARKENs samling med værket Rød hånd i himlen fra 2006. Læs mere om værket her

 

 

 

 

 

 

 

 

OJD logo ANNIE & OTTO JOHS. DETLEFS' ALMENNYTTIGE FOND

 

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis