Ferdinand Ahm Krag

Ferdinand Ahm Krag 

 

Ferdinand Ahm Krag inviterer beskueren på rejse ind i et psykedelisk univers af farvede linjer. Myriader af linjer. Hans tegninger er formalistiske og abstrakte, men de fortæller alligevel en historie om den store verden omkring os og inden i os.

 

FERDINAND AHM KRAG Untitled, 2008, Courtesy Anders Sune Berg

  
Først en linje, så en til og endnu en

Med billige BIC kuglepenne påfører Ferdinand Ahm Krag det hvide papir et uendeligt antal linjer i stærke farver. Linjerne fletter sig ind i hinanden, brydes, ændrer retning og indgår i komplekse kompositioner med cirkler, trekanter og firkanter. De mange linjer samler sig og får fortættede musiske og arkitektoniske landskaber til at rejse sig fra papirets todimensionale flade.

  
At synliggøre det usynlige

Ferdinand Ahm Krag visualiserer i sine tegninger det, vi mærker og føler, men ikke nødvendigvis opfatter med vores øjne: Vindens bevægelse, skyformationer, lydbølger, partikelstrømme, musikkens rytme, bevidsthedsstrømme, åndedrættet og hjertets slag. De energier er umiddelbart skjult, men ligger i forlængelse af os selv og er en naturlig del af vores omgivelser. Emnet er abstrakt, men kunstneren gør det konkret ved at tage udgangspunkt i bestemte oplevelser som eksempelvis et musikstykke eller en cykeltur gennem byen: ”Når man bevæger sig gennem byrummet, så opfatter man en hel masse forskellige rytmer, og de her rytmer de interfererer med hinanden. Alting griber ind i hinanden og skaber den her meget fine, tætte og fiberlignende stoflighed af energistrømme.”

 

FERDINAND AHM KRAG Untitled, 2009, Courtesy Anders Sune Berg

 

Bevidsthedens horisont

Ferdinand Ahm Krag beskriver selv sin arbejdsmetode som en meditativ proces, der forflytter den bevidsthedsmæssige tilstand. Streg på streg tegner han sig frem til sit motiv. Små tilfældigheder i processen, fx en skævhed i en streg, åbner for nye muligheder i fremkaldelsen af tegningernes mikroskopiske rum, skalaløse kompositioner og geometriske mønstre. De mange kompositioner kan ifølge kunstneren selv sammenlignes med intensiteten i den psykedeliske oplevelse: De er fortættede rum, hvor mange impulser er føjet sammen i ét og samme motiv.

 

  

 

OJD logo ANNIE & OTTO JOHS. DETLEFS' ALMENNYTTIGE FOND

 

 

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis