Andres Serrano

ANDRES SERRANO

KONTROVERSERNES KUNSTNER


Andres Serrano har med sine meget smukke fotografier udfordret den vestlige verdens mest grundlæggende tabuer. Religion, sex og død løber som en rød tråd gennem hans talrige billedserier, der med stor æstetisk præcision modstiller det groteske og afskyvækkende med nøje iscenesatte kompositioner og indtagende farver.

 

 ANDRES SERRANO Klansman (Great Titan of the Invisible Empire), 1990


Beskrivelse
Portræt i profil af en person iført en hvid hætte i et enkelt materiale. Dragten er hvid med en rød kappe. Personen er placeret på en sort baggrund og med en tydelig punktbelysning opstår der stor forskel på lys og skygge. Billedet er skarpt og den afbildede person er omhyggeligt placeret midt i billedet.

Om værket
Portrættet af den hætteklædte og derfor anonyme klanmand er på en og samme tid neutralt og meget teatralsk. Serrano har bevidst udeladt det miljø, som vi normalt forbinder med Ku Klux Klan. Der er ingen brændende kors, ophidsede menneskemængder eller overfald på uskyldige minoriteter. Tilbage står klanmanden som en æstetisk skulptur, som vi umuligt kan blive klogere på.

Om Serranos kunst generelt
Serrano har stillet skarpt på de mest udtalte tabuer i det til tider meget konservative USA. I 1980erne hvor diskussionen om AIDS rasede skabte Serrano en række af sinemest anerkendte værker. I næsten abstrakte afbildninger viser Serrano blod- og sædstrømme placeret på helt ensartede baggrunde, hvorved han fremhæver deres formelle og æstetiske egenskaber. De meget smukke værker forflytter den egentlige afbildning – det konkrete stof – og viser i stedet, hvor smukke disse potentielt dødelige stoffer kan være.
Læs mere

Andres Serrano

MERE OM KUNSTNEREN

Andres Serrano portræt

Se biografi

Uddannet på Brooklyn School of Art i New York i 1969.

Blandt Serranos mange udstillinger kan nævnes: "In Visible Light: Photography and Classification in Art, Science and the Everyday.....

Se film

Hør Andres Serrano fortælle om værket Klansman

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis