Claus Carstensen & Superflex

CLAUS CARSTENSEN & SUPERFLEX

ET SKANDALØST SAMARBEJDE


Flex Pissing/Björk er en nar [a.k.a. Bringing It All Back Home] I
iscenesætter kunstneriske strategier, der har kendetegnet dansk kunst i henholdsvis 1980- og 90erne. Billedet endte med at blive et af de seneste års mest omdiskuterede værker.


 CLAUS CARSTENSEN & SUPERFLEX Flex Pissing/Björk er en nar [a.k.a. Bringing It All Back Home]I, 1997
     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beskrivelse
Det enorme fotografi viser fire personer afbildet i et ørkenlignende landskab med lav, sparsom og tør bevoksning med bjerge i baggrunden. I øverste del af billedet dominerer en klar blå himmel. En af personerne – en næsten kronraget mand med solbriller – står med ryggen til i en position, der indikerer at han lader vandet.

De tre andre er klædt i street wear og dyremasker, der forestiller en løve, en and og en gorilla. "Løven" og "anden" kaster håndtegn, hvor pege- og langfinger er strakte og de andre er bøjede.

Om værket
Værket med den besynderlige titel Flex Pissing/Björk er en nar [a.k.a. Bringing It All Back Home] I fortæller på flere måder om de afbildede kunstnere og deres kunst. Det er Claus Carstensen og gruppen Superflex, der ses på billedet, men det kræver et nærmere kendskab til dansk kunst at kunne foretage den identifikation.
Læs mere

Om Carstensens og Superflex' kunst generelt
Claus Carstensen arbejder først og fremmest med ekspressivt maleri i forskellige udformninger. De mangetydige malerier udfordrer gængse forventninger til det klassiske medie. Han forholder sig bevidst og reflekteret til den historie, det sprog og udtryk, som han med sit maleri indskriver sig i.
Læs mere

Claus Carstensen & Superflex

MERE OM KUNSTNERNE

Claus Carstensen portræt

Se biografier

Claus Carstensen er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi (1977-83) og på Institut for Litteraturvidenskab, Københavns Universitet (1979-83).....

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis