Om kunstneren

ESKO MÄNNIKKO

Født 1959 Pudasjärvi (FI)

 

ESKO MÄNNIKKÖ
Esko Männikkö er autodidakt, men er en del af en gruppe af finske fotografer, der fortrinsvis er uddannet på Kunstindustrimuseet i Helsinki. Hans første portrætserie omhandlede hverdagen hos en lokal familie, men han brød igennem på den internationale kunstscene med en serie af enlige mænd fotograferet i området omkring Oulo. Männikkö bor og arbejder i dag i Oulu.

Männikkö har udstillet over hele verden, herunder på udstillingen "Northern Realities" på Macedonian Museum of Contemporary Art, Thessaloniki (1991), på Portikus i Frankfurt, "Borealis 8 The Scream" på ARKEN, "Ars Baltica Photography Triennial" på Schleswig-Holstein Landesmuseum, Schleswig, "Manifesta" på Chabot Museum, Rotterdam (1996), separatudstillingen "Mexas" på Galerie Nordenhake i Stockholm og Photographic Centre Nykyaika i Tampere.

Desuden har Männikkö udstillet på São Paulo Biennial i São Paulo, "This Side Of the Ocean" på KIASMA i Helsinki, "Nuit Blanche" på Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris, "Sightings" på ICA, London (1997), "Contemporary Photography II: Anti-Memory" på Yokohama Museum of Art, "Organising Freedom" på Moderna Museet i Stockholm/Charlottenborg i København (1998). I 2000 udstillede han bl.a. på Oulu Art Museum, Galerie cent8 i Paris og Galeria Estrany de La Mota i Barcelona og på Kwangju Biennalen.

Männikkö er repræsenteret på bl.a. Fondation Cartier pour l'art contemporain i Paris. Oulu Art Museum i Oulu. KIASMA, Helsinki. Moderna Museet i Stockholm, Pori Art Museum. Tampere Art Museum, Rovaniemi Art Museum, Museet for Samtidskonst i Oslo, Museum of Contemporary Art i Los Angeles, Northern Photographic Centre, Oulu, Fondazione Sandretto Re Rebaudengo Per L'Arte og på Malmö Konstmuseum.


Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis