Jouko Lehtola

JOUKO LEHTOLA

EN SKÆRSOMMERNATS DRØM


Jouko Lehtola undersøger i sin kunst forskellige sider af nutidens finske ungdomsidentitet, der fremstår som en blanding af globale trends og nordisk særegenhed. Billederne stiller skarpt på de unges fest og druk i de lange lyse sommernætter.

 

  JOUKO LEHTOLA Young Heroes, 1995-96


Beskrivelse
Young Heroes
består af fem fotografier, der portrætterer teenagere til en friluftskoncert. Fotografierne fokuserer på forholdet mellem personerne og deres mere eller mindre bevidste selviscenesættelse foran kameraet.

Vi ser fx to unge drenge med hinanden om skuldrene, tydeligvis berusede og med våde bukser. Et andet billede viser i close-up en forslået dreng med markante blodansamlinger, mens et tredje viser en pige med omhyggeligt lagt make-up. Hun er i modsætning til drengene klar til at tage fat på festen.

Serien Young Heroes består af i alt 49 fotografier, som blev vist i 2000 på udstillingen Organising Freedom.

Om værket
Lehtolas meget omfangsrige fotoserie Young Heroes skildrer unge teenagere til fest i den finske sommer. Det er tidligt på morgenen, og natten har tydeligvis sat sine spor. De unge er fulde, forslåede og beskidte. Nogle har fundet en kæreste for en aften, andre har været oppe at slås.
Læs mere

Om Lehtolas kunst generelt
Lehtolas fotografier er dokumentariske, næsten sociologiske skildringer af en verden, som er skabt til og af de unge selv. Kunstneren arbejdede som fotograf for rockorkestre i Finland, før han fandt på at vende kameraet ud mod publikum. I 1995 begyndte han at opsøge dansesteder, 'raves' og festivaler ude på landet.
Læs mere


Jouko Lehtola

MERE OM KUNSTNEREN

lehtola portræt

Se biografi

Jouko Lehtola er uddannet i fotografi på Universitetet for Industriel Kunst og har arbejdet som pressefotograf.....

Young Heroes, 1995-96

Young Heroes, 1995-96

Young Heroes, 1995-96

Young Heroes, 1995-96

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis