Jytte Høy

JYTTE HØY

ET ANDERLEDES BLIK PÅ BYEN


Jytte Høy skaber kunst baseret på velanalyserede tankeeksperimenter og private iagttagelser. Resultatet er meget forskellige værker, der udfordrer vores gængse tankemønstre, idet hun fremhæver det oversete.


 JYTTE HØY Den moderne Ruin, 2001


Beskrivelse
Seks fotografier taget af bygninger i forskellige stadier af nedrivning. Billederne er taget enten lige på eller fra hjørnet, uden at mennesker eller andre byelementer er synlige. På samme måde er vejrfænomener udeladt, så resultatet bliver ensartet og neutralt. Værkerne adskiller sig fra hinanden via de svage farvenuancer i blå, grøn og violet, som er påført papirerne gennem fotogravuren – en teknik hvor fotografi overføres til grafisk tryk.

Om værket
Jytte Høy har omhyggeligt udvalgt de bygninger, som normalt bliver overset.  De seks faldefærdige og delvist nedrevne bygninger står som nøgne skeletter uden døre, vinduer og tage. Tre af motiverne er hentet fra moderne bygninger på Islands Brygge, et fra Tuborg Tappehal i Hellerup, et fra Clemens Bro i Århus og et fra en bygning nær katedralen i Reims i Frankrig.
Læs mere

Om Høys kunst generelt
For Jytte Høy starter kunsten oftest med en idé eller en iagttagelse, der bestemmer værkets udseende og udførelse. Det gør hendes værker meget forskellige. De fungerer som undersøgelser af forskellige spørgsmål, der gennem længere tid har forundret Høy. Kunsten bliver en mulighed for at opstille alternative løsninger eller fremprovokere endnu flere spørgsmål.
Læs mere


Jytte Høy

MERE OM KUNSTNEREN

Jytte Høj portræt

Se biografi

Jytte Høy er uddannet billedhugger på Det Kgl. Danske Kunstakademi i København i perioden 1983-89.....

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis