Keith Cottingham

KEITH COTTINGHAM

MENNESKET I DEN DIGITALE TIDSALDER


Med avanceret computerteknologi udforsker Keith Cottingham manipulationen af den menneskelige krop. Hans digitalt manipulerede portrætfotografier sætter fokus på den teknologiske og bioteknologiske udvikling, og undersøger på den måde forholdet mellem menneskets identitet og de aktuelle muligheder for at forandre menneskekroppen.

 

 

KEITH COTTINGHAM Fictitious Portrait (triple), 1993

Beskrivelse
Serien Fictitious Portraits skildrer en gruppe unge, mørkhårede drenge i halvfigur på sort baggrund. Seriens tre fotografier hedder Untitled 1 (single), Untitled 2 (double) og Untitled 3 (triple). De viser henholdsvis en, to og tre næsten identiske drenge. Drengene indtager forskellige positurer: Én står fx med rank ryg og hænderne ned langs siden, en anden sidder og kigger direkte ind i kameraet, mens en tredje slår blikket ned og kigger i retning af fotografiets højre billedkant.

Om værket
Fictitious Portraits tager udgangspunkt i portrætfotografiet. Cottingham anvender ikke reelle personer som modeller for de portrætterede drenge, men har derimod sammensat en person ud fra en blanding af ham selv, tegninger, voksskulpturer og billeder af mennesker af forskellig race, alder og køn. Drengeskikkelserne er således mutationer af en række faktiske og fiktive personer. De skildres uden individuel karakter: nøgne, med udtryksløse ansigter og poserende foran en sort baggrund.
Læs mere

Om Cottinghams kunst generelt
Cottinghams billeder er ofte spektakulære storformatsbilleder, der tager motivisk afsæt i portrætter og arkitektoniske interiørskildringer. Fotografierne - som er konstrueret ud fra tegninger, voksskulpturer og digitale billedbehandlingsprogrammer - minder om de tredimensionelle modeller, som anvendes i filmindustrien. Men Cottinghams modeller eksisterer ikke i fysisk forstand; de eksisterer kun som immaterielle visualiseringer.   
Læs mere

 

Keith Cottingham

MERE OM KUNSTNEREN

Keith Cottingham portræt

Se biografi

Keith Cottingham er uddannet på San Luis Obispo Polytechnic, hvor han i perioden fra 1983-85 beskæftigede sig med tegning og fotografi.....

Fictitious Portrait (single), 1993

Keith Cottingham

Fictitious Portrait (double), 1993

Keith Cottingham

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis