Lars Arrhenius

LARS ARRHENIUS

StORBYENS SMÅ FORTÆLLINGER

 

Lars Arrhenius skaber med sin kunst korte fortællinger om hverdagens små hændelser. Han synliggør menneskets eksistentielle livsvilkår i storbyen og viser, hvordan tilfældighedernes særegne logik kan have en afgørende betydning for livet.

 

LARS ARRHENIUS A-Z, 2002 (detalje),C-print, 237,6 x 420,8 cm


Beskrivelse
Et gråtonet kort danner baggrund for 264 cirkelformede farveillustrationer af 18 personers oplevelser i en storby. Arrhenius kortlægger de enkelte personers ruter gennem byen som vertikale, horisontale og diagonale kæder, der gang på gang overlapper hinanden. Flere af de lineære forløb er domineret af en bestemt farveholdning. De cirkulære scenarier danner derved en grafisk struktur, der har ligheder med Londons Underground Map.

Om værket
Arrhenius fremstiller med en simpel, stiliseret streg en række anonyme figurer. De bevæger sig i et miljø, der er blottet for lyskilder, skygger og fornemmelse af perspektivisk dybde. Den ellers uoverskuelige verden bliver minimeret til enkle udsnit af længere og mere komplekse historier.
Læs mere

Om Arrhenius' kunst generelt
ARKENs værk A-Z ligger meget tæt op af flere af Arrhenius’ andre værker. Hvad enten det er en pengeseddels færden fra hånd til hånd, som vi følger i værket Domino (2000), eller en tilfældig persons mulige oplevelser i The Man Without One Way (1999). Arrhenius kredser om det urbane liv og tager udgangspunkt i en genkendelig virkelighed.
Læs mere

Litteratur
"Lars Arrhenius A-Z", Peer, London, 2002 
"The Man Without One Way", Artimo, Amsterdam, 1999

 

Lars Arrhenius

MERE OM KUNSTNEREN

lars Arrenius portræt

Se biografi

Som 18-årig startede Arrhenius på sin første kunstskole, og han har været kunstnerisk aktiv siden.....

A-Z

Lars arrenius teaser billede

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis