om kunstner

LARS ARRHENIUS

FØDT 1966 STOCKHOLM (S) Som 18-årig startede Arrhenius på sin første kunstskole, og han har været kunstnerisk aktiv siden. Han er uddannet som maler fra Kungliga Konsthögskolan i Stockholm og fra Rijksakademie van Beeldende Kunsten i Amsterdam.LARS ARRHENIUS

Under sit ophold på IASPIS kunstatelier i London påbegyndte han A-Z, der siden hen også er blevet lavet som kunstbog i samme format som det originale London A-Z Map. Sammen med animatoren Johannes Müntzing har Arrhenius lavet 4 korte animerede film.

Arrhenius har haft flere soloudstillinger på bl.a. Galleri Specta i København og Galleri Magnus Karlsson i Stockholm. Som nogle af de vigtigste kan nævnes "Five Easy Pieces" på Västeras Konstmuseum i 2003 og en soloudstilling på Peer Trust i London i 2002.

Han har desuden deltaget i adskillige gruppeudstillinger, bl.a. udstillingerne "OM – berättande i svensk samtidskonst" på Norrköpings Konstmuseum og "De Bortbjudna" på Rooseum i Malmø (2003), samt "Stories" på Haus der Kunst i München (2002).

Lars Arrhenius blev i 2001 og 2002 nomineret til Carnegie Art Award, som er en pris, der har til formål at promovere nordisk samtidsmaleri. Udstillingen turnerer hvert år i større europæiske byer.

Lars Arrhenius er repræsenteret på bl.a. Moderna Museet og Nationalmuseet i Stockholm, Stedelijk Museum i Amsterdam og Malmö Konstmuseum.


Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis