Morten Schelde

Morten Schelde

MELLEM VIRKELIGHED OG DRØM

 

Morten Schelde arbejder i feltet mellem det poetiske og det bizarre. Han skaber farverige og visuelt fascinerende tegninger, der på én gang er indtagende og uhyggelige. Tegning er et traditionelt medie, som Schelde eksperimenterer med og udnytter på helt nye måder.

 

 MORTEN SCHELDE Red Hand in the Sky, 2006


Beskrivelse
Lyse og mørke skyer fylder tegningens billedflade med dramatiske og forrevne former. Skyformationerne er udført med blyant i forskellige grå nuancer. I billedets midte svæver en afhugget og bloddryppende hånd med håndfladen vendt mod beskueren. Den er tegnet med rød farveblyant. Håndens placering standser blikkets vandring ud i himmelrummet.


Om værket

Red Hand in the Sky er tegnet med stor detaljerigdom og stoflighed. De dramatiske skyformationers forrevne konturer er præcist skildrede. Schelde har brugt sin egen hånd som model for at gengive håndens omrids, linier og fordybninger præcist, og for at udnytte slagskyggernes tredimensionelle effekter. Han lader os samtidig se ind i sin egen håndflade. Det tilfører værket en intimitet og et nærvær, der står i kontrast til motivets monumentale dramatik.
Læs mere


Om Scheldes kunst generelt

I sine farverige og frit fabulerende tegninger bryder Schelde med den realistiske fremstillingsform. Han ophæver tyngdekraften, forskyder perspektivet, forvrænger proportionerne og sammenstiller motiver på uvante måder. Samtidig lader han ofte abstrakte farvefelter og enkle blyantstreger skyde sig ind over billedfladen, idet han eksperimenterer med farverne som selvstændige og løsrevne fra motivet. Ved at benytte sig af disse greb placerer Schelde sine værker i spændingsfeltet mellem realisme og fantasiforestilling. Værkerne svinger mellem det velkendte og det eventyrlige, og de sætter spørgsmålstegn ved vores vante virkelighedsopfattelse. 
Læs mere

 

Morten Schelde

MERE OM KUNSTNEREN

Morten Schelde portræt teaser

Se biografi
Morten Schelde er uddannet på Det fynske Kunstakademi (1994 – 96) og Det Kongelige Danske Kunstakademi (1994 – 2001). Han startede oprindelig som maler...

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis