Nancy Burson

NANCY BURSON

FORUROLIGENDE FREMTIDSVISIONER


Nancy Burson arbejder i spændingsfeltet mellem kunst og videnskab. I sine digitalt manipulerede portrætfotografier undersøger hun det menneskelige ansigt, dets morfologi og dets genetiske koder. Resultatet er en både skræmmende og visuelt fascinerende kommentar til nutidens informationsteknologiske udvikling.

 

     NANCY BURSON Warhead, 1982Beskrivelse
Warhead
skildrer en midaldrende mand, der er afbildet i frontal positur på en sort baggrund. Ansigtet har markerede træk. Han har sort hår, kraftige, buskede øjenbryn og smalle, let sammenpressede læber. Han kigger direkte ud på beskueren med et koncentreret og alvorligt ansigtsudtryk.

Om værket
Warhead er et computerbehandlede portrætfotografi. Værket skildrer ikke en faktisk eksisterende person. I stedet skildrer det en fiktiv person skabt gennem sammensmeltningen af flere forskellige menneskers ansigtstræk i computerens digitalt manipulerbare billedverden.
Læs mere

Om Bursons kunst generelt

Nancy Bursons sammensatte portrætter former sig som en undersøgelse af det menneskelige ansigt. Teknikken til at overlejre forskellige portrætfotografier oven på hinanden blev oprindelig udviklet i slutningen af 1870erne af den engelske forsker Francis Galton, der grundlagde genetikken som videnskabelig disciplin.
Læs mere


Nancy Burson

MERE OM KUNSTNEREN

Se biografi

Nancy Burson er uddannet på Colorado Women's College i Denver. Hun har været gæsteprofessor på Harvard University og adjunkt på institut for fotografi.....

First Beauty Composite, 1982

First Beauty Composite, 1982

Second Beauty Composite, 1982

Second Beauty Composite, 1982

Mankind, 1983-84

Mankind

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis