Olafur Eliasson

OLAFUR ELIASSON

MELLEM KUNST OG VIDENSKAB

 

Olafur Eliasson skaber kunst, som stiller spørgsmål til vores perception af virkeligheden. Værkerne er en blanding af naturvidenskabelige undersøgelser og kunstnerisk stræben efter skønhed.


OLAFUR ELIASSON The Carthographic Series, 2001-07

 


Beskrivelse
The Carthographic Series
er egentlig fire værker, der tilsammen består af 100 enkelte dele, der er ophængt i et grid. Værket består af luftfotografier overført til fotogravure, hvor de enkelte blade er påført forskellige farver i svage nuancer af blå, grøn og violet.

Om værket
Eliasson sætter modsætningen mellem abstrakte mønstre og realistiske virkelighedsgengivelser i scene i værket. Alt efter hvor grundigt vi ser på firkanten med de mange billeder, kan de vedblive at være et abstrakt mønster af forskellige strukturer, eller vi ser ved nærmere undersøgelse en række nøjagtige gengivelser af det islandske landskab. På den måde bliver vi som beskuere opmærksomme på, at det er os, der bestemmer, hvad værket skal betyde. 
Læs mere

Om Eliassons kunst generelt
Eliassons kunst har karakter af at være undersøgelser, der er baseret på grundig research i en videnskabelig tradition. Hermed har den visse ligheder med konceptkunsten, der også fokuserer på de undersøgende og analyserende aspekter ved kunsten.

Samtidig afslører hans værker også en fascination ved kunstens æstetiske aspekt, således at det enkelte værk typisk er udtryk for en balance mellem det smukke, naturromantik og den videnskabelige undersøgelse.
Læs mere


Olafur Eliasson

MERE OM KUNSTNEREN

Olafur Eliasson portræt teaser

Se biografi
Olafur Eliasson er født af islandske forældre. Han er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i perioden 1989-1995. Gennem sin opvækst har Eliasson opholdt sig.....

Se film

Olafur Eliasson fortæller om sin kunstneriske praksis

The Carthographic Series, 2001-07 (detalje)

Olafur Eliasson The Carthographic Series teaser

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis