Peter Holst Henckel

PETER HOLST HENCKEL

HVAD SOMMERFUGLEVINGERNE GEMTE


Peter Holst Henckel bruger kunstens æstetiske og forførende muligheder til at fortælle om en kaotisk verden og menneskelig uretfærdighed.


PETER HOLST HENCKEL World of Butterflies, 2002 (Detalje)


Beskrivelse
68 indrammede billeder hænger på snorlige rækker i et stort rektangel. Alle billeder er næsten ens: de er nummererede i øverste højre hjørne og viser en sommerfugl med latinsk betegnelse, geografisk sted og en historisk dato påskrevet.

Ved nærmere undersøgelse afslører de forskellige sommerfugles vinger en række pressefotografier af forskellige motiver: krigsreportager, demonstrationer, agiterende mænd etc. Pressefotografierne er lagt ind bag ved sommerfuglevingernes egne mønstre.

Om værket
World of Butterflies
er en leksikal registrering af sommerfuglearter fra hele verden. Holst Henckel har sat sommerfuglene sammen med lige så mange pressebilleder taget fra verdens brændpunkter. På den måde fortæller han på den ene side om den vestlige verdens måde at registrere og kortlægge på og på den anden side om de utrolig mange voldelige og potentielt voldelige konflikter, der har kendetegnet det 20. århundrede.
Læs mere

Om Holst Henckels kunst generelt
For Holst Henckel er kunsten tæt forbundet med resten af verden, og det giver ingen mening alene at se kunsten som udtryk for egne love og æstetiske principper. Det giver sig konkret udtryk i, at Holst Henckel inddrager ikke-kunstneriske billedtyper, frem for alt fotografier, som han finder i aviser og blade. Kunsten er på den måde et middel til at tolke og forstå verden på. Sociale, politiske og økonomiske forhold spiller sammen med kunsten og påvirker den. 
Læs mere

peter holst henckel

MERE OM KUNSTNEREN

peter holsk henckel

Se biografi
Peter Holst Henckel er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i København i 1992. Han bor og arbejder i København....

World of Butterflies, 2002 (Detalje)

World of Butterflies

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis