Richard Billingham

RICHARD BILLINGHAM

DET INTIME AFSLØRETRichard Billingham har fotograferet sin familie i intime stunder, der udfordrer fordomme om beboere i sociale boligbyggerier. Resultatet er en blanding af etnografiske undersøgelser, familiealbum og formelle kunstneriske overvejelser.

 

 Richard BILLINGHAM Untitled, 1994


Beskrivelse
Et midaldrende par omfavner hinanden i en rodet og uredt seng. Den lille grå- og sortklædte mand har lagt armen om en overvægtig kvinde i en stærkt spraglet kjole. Over sengen på en skrammet og beskidt hvid reol står tøjdyr og barbiedukker, og i fodenden ligger to hunde. Billedet er dårlig belyst og skævt beskåret – vi kan hverken se hele kvinden eller hele den hvide hund.

Om værket
Billedet er et portræt af Billinghams forældre i deres hjem. Den lidt skæve vinkel og rystede kvalitet giver indtryk af, at billedet er taget i en pludselig indskydelse, et snapshot, der favner et ømt øjeblik mellem forældrene. Som udgangspunkt kunne det være et billede fra de flestes familiealbum – og så alligevel ikke. Det er ikke et typisk familiemotiv: en fødselsdag, en hyggelig middag eller et feriebillede. For hos familien Billingham er hverdagen hverdagslig og langt fra festlig.
Læs mere

Om Billinghams kunst generelt

Billingham begyndte at fotografere sin arbejdsløse og marginaliserede familie i deres hjem i Birmingham i starten af 1990erne, mens han stadig var kunststuderende på University of Sunderland. Han er vokset op i Midlands, en del af England der har været præget økonomisk tilbagegang op gennem 1970erne og 1980erne. Efter sine studier arbejdede Billingham som salgsassistent i et supermarked, men fortsatte med at skildre sin familie.
Læs mere


Richard Billingham

MERE OM KUNSTNEREN

Billingham Portræt

Se biografi

I 1994 blev Billingham bachelor fra University of Sunderland, hvor han studerede kunst.....

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis