Sarah Lucas

SARAH LUCAS

EN PROVOKERENDE DÅSE


Sarah Lucas' værker handler om sex eller seksualitet i forhold til den mandlige og kvindelig krop, som den fremstilles i ord og billeder i vores samtidige kultur. Hendes værker er en tvetydig blanding af moralsk stillingtagen og direkte fascination.

SARAH LUCAS Got a Salmon On in the street 3, 2001


Beskrivelse
Selvportræt af kunstneren. Lucas står på en gade og holder et stort fotografi af en nøgen mands underkrop op foran sig. Manden dækker sit skridt med en sprøjtende dåseøl, som han er ved at åbne.

Lucas er klædt i robuste støvler, cowboybukser og en mørk jakke. Hun står med ryggen mod en rød murstensvæg og ser direkte på beskueren. Fortovet er en smule slidt som muren. Det kunne være en ældre fabriksbygning eller lignende. De urbane omgivelser er nok udtryksløse, men ikke neutrale. Fotografiet er en smule rystet og ude af fokus.

Om værket
Sarah Lucas har gennem et stort antal selvportrætter udfordret seksuelle stereotyper og repræsentationer af kønnet. Hun fremstiller sig bevidst tvekønnet, iført store støvler, cowboybukser og t-shirts, og poserer desuden mere som mand end som kvinde.
Læs mere

Om Lucas' kunst generelt

Sarah Lucas benytter sig ofte af metaforer, der repræsenterer eller symboliserer seksuelle kropsdele. Metaforerne er typisk madvarer og møbler, hun benytter som ready-mades og tillægger ny betydning. Hun fordrejer den oprindelige betydning for den før så uskyldige madvare, så meningen nu bliver plat og ofte stærk seksuelt betonet.

Hendes udforskning af forholdet mellem ord og billede vidner om en kunsthistorisk parallel til 1960 og 1970ernes konceptkunst.
Læs mere

Sarah Lucas

MERE OM KUNSTNEREN

Sarah Lucas portræt

Se biografi

Sarah Lucas er uddannet fra den indflydelsesrige kunstskole Goldsmiths College i London i 1984 (1984-1987).....

Beer Can Penis, 2000

Lucas beer cans

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis