Shirin Neshat

SHIRIN NESHAT

DEN KULTURELLE FORSKELLIGHED


Shirin Neshat fortæller gennem smukke videoer og fotografier om mænd og kvinders placering i den muslimske kultur. Hun udforsker kulturens markante modsætninger: mand/kvinde, fri/ufri, magt/afmagt, natur/kultur og tradition/fornyelse.

 SHIRIN NESHAT Fervor Series (Crowd of Woman, One Leaving), 2000


Beskrivelse
Et sort/hvid fotografi viser en større gruppe af chador-klædte kvinder, der sidder tæt sammen i en lille gård. I baggrunden kan man skimte et par store krukker, stole og borde. Den ensartede gruppe af ansigter indhyllet i mørke tørklæder brydes af en skikkelse, der står op med ryggen mod kameraet.

Om værket
Fotografiet Fervor Series er et stillbillede fra videoen af samme navn. Fervor betyder glød eller attrå. Videoen handler om tabuiseret seksualitet: sanselighed, forbudt tiltrækning og uforløst kontakt mellem kønnene.
Læs mere

Om Neshats kunst generelt

Neshats kunst tager udgangspunkt i hendes oplevelser fra opvæksten i Iran under Shahen, voksenlivet i USA og de senere erfaringer fra mødet med et forandret land, som det tager sig ud efter Ayatollah Khomeinis revolution i 1979.
Læs mere

Shirin Neshat

MERE OM KUNSTNEREN

Shirin portræt

Se biografi

Shirin Neshat voksede op i en familie, der støttede Shah Reza Pahlavi. I 1974 blev hun sendt til USA for at studere først på gymnasium og siden på University of California Berkeley.....

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis