Vibeke Tandberg

VIBEKE TANDBERG

EN ALSIDIG KVINDE


Vibeke Tandberg udforsker konventioner for køn og identitet, og hvordan disse begreber kommer til udtryk i private og offentlige sfærer. Hendes kunst bevæger sig på grænsen mellem virkelighed og konstruktion.

 

VIBEKE TANDBERG Dad 1, 2000


Beskrivelse
En spinkel ung kvinde, iklædt lyseblå skjorte, blå bukser og et sort læderbælte, står i et hjemligt interiør. Tøjet er tydeligvis alt for stort. Interiøret er en borgerlig stue med fine, lidt tunge møbler og et søstykke i en rigt ornamenteret guldramme.

Om værket
Værket er en del af serien Dad, der består af seks halvfigursportrætter af kunstneren iført farens tøj, hvor ansigtet er en blanding af hendes og hans. Interiøret kunne udmærket være forældrenes egen stue og en del af et pænere, borgerligt hjem.
Læs mere

Om Tandbergs kunst generelt

Tandberg fokuserer på sin egen historie og sit forhold til den omkringliggende verden. Gennem sit arbejde med computermanipuleret fotografi og film forholder hun sig til, hvordan emner som identitet, køn og skønhed repræsenteres i dagens samfund. Ved at fokusere på sin egen personlige historie, egne drømme og ambitioner gør hun samtidigt disse spørgsmål personligt nærværende. 
Læs mere

 

Vibeke Tandberg

MERE OM KUNSTNEREN

Vibeke Tandberg portræt

Se biografi

Vibeke Tandberg er uddannet i Norge og Sverige på Teaterverkstedet i Oslo, på Kunsthögskolen i Bergen (1991-1994) og på Fotohögskolan, Göteborg Universitet (1995-1997).....

Dad 2, 2000

VIBEKE TANDBERG#Dad #2, 2000

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis