Wolfgang Tillmans

WOLFGANG TILLMANS

SKØNHED I DET BANALE


Wolfgang Tillmans samler i collagelignende ophængninger øjebliksbilleder af hverdagens handlinger og genstande for at fremhæve den altid nærværende æstetik, som vi har tendens til at overse.

 

WOLFGANG TILLMANS (Untitled) Las Vegas, 2000

  

Beskrivelse
Et lettere sløret udsnit af et tilsyneladende uendeligt bylandskab er fotograferet fra oven og i tusmørke, så byens lysende vejnet tegner et geometrisk mønster.

I baggrunden afgrænses byen af en bjergkam med få lavthængende skyer på en ellers skyfri himmel. Farverne er holdt i grågrønne toner, der bliver brudt af en række lysende streger og markeringer spredt ud over billedfladen.

Om værket
Billedet ligner et snapshot taget ud af vinduet fra en flyvemaskine i forbindelse med ankomst til eller afgang fra den hastigt voksende by Las Vegas midt i den amerikanske ørken. Selvom det ligner et øjebliksbillede, har Tillmans nøje udvalgt tid og sted for billedet.
Læs mere

Om Tillmans' kunst generelt
Tillmans fotograferer et væld af forskellige motiver, fra frugtopstillinger, portrætter, hverdagsgenstande og landskaber til interiørudsnit. Nogle af fotografierne er snapshots, mens andre er omhyggeligt arrangeret i mere klassiske opstillinger.

Fotografierne er blanding af farvestrålende fotografier med skinnende overflade (cibachrome) og billige print (inkjet print), som Tillmans udstiller sammen.
Læs mere

Wolfgang Tillmans

MERE OM KUNSTNEREN

Wolfgang Tillmans portræt

Se biografi

Wolfgang Tillmans begyndte at fotografere i større omfang under et ophold i Hamburg. Billederne udstillede han på cafeer og barer.....

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis