ARKENs indkøbspolitik

NÅR ARKEN INDSAMLER KUNST

ANDREAS GOLDER gekackt non est pictum, 2006
ARKEN har indsamlet dansk, nordisk og international samtidskunst siden museet åbnede i 1996. Vi orienterer os hele tiden om den nye kunsts udvikling og forløb. I dag rummer ARKENs samling omkring 400 værker.

Hovedlinjer
Der er to hovedlinjer i ARKENs samling. Kunst, der gennem skildringen af menneskekroppen fortolker den tid, vi lever i. Og kunst som udfordrer selve kunstbegrebet og inviterer os til at se kunsten på nye måder. Det er ofte værker, som du kan ‘gå ind i’ og fornemme med din egen krop.

ARKENs samling består næsten udelukkende af værker, der er produceret efter 1990. Alle samtidskunstens udtryksformer er repræsenterede, fra nyt maleri og ny skulptur til tegning, fotografi, videokunst og installation.

Tyngdepunkter
Den britiske kunstner Damien Hirst (f. 1965) er et tyngdepunkt i ARKENs samling. Hirst er en af vor tids væsentligste kunstnere. Han undersøger menneskets trang til at skabe sit eget paradis gennem brug af medicin. Han skildrer tilværelsen mellem skønhed og forfald, håb og desperation, liv og død.

Indsamle, registrere, bevare, forske, formidle…
ARKEN opbygger en samling for at bevare og berige den væsentlige kulturarv for de kommende generationer. En museumssamling er ”permanent”, fordi de kunstværker, der kommer ind i samlingen, aldrig kan udskilles igen.

Det er ARKENs opgave overfor samfundet at bevare disse værker, indsamle viden om dem og videregive denne viden til publikum gennem udstilling og formidling af samlingen.

På ARKEN kan du altid se et udvalg af værker fra samlingen, og du kan læse mere om dem på hjemmesiden.
Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis