Bill Viola

BILL VIOLA

OVERJORDISK ELEKTRONIKMed udgangspunkt i den kristne ikonografi udforsker Bill Viola ekstreme stadier af følelse udtrykt gennem højteknologisk video.

Unspoken (Silver & Gold), 2001

 BILL VIOLA Unspoken (Silver & Gold), 2001


Beskrivelse
En mands og en kvindes ansigt er projiceret op på et guld og et sølvpanel. Manden og kvinden ses som lavt belyste, kornede og uklare billeder, der bevæger sig i slowmotion. Subtile forandringer i lys og skygge gør til tider billederne næsten usynlige, samtidig med at de to personer meget langsomt udtrykker forskellige stadier af intens lidelse.

Om værket
I Unspoken (Silver & Gold) udtrykker to mennesker voldsomme følelser og lidelse. Det er et samlende tema for den række af værker, som Unspoken er en del af. Serien, The Passions, udforsker med udgangspunkt i Kristi lidelseshistorie radikale stadier af følelsesudtryk sat i scene gennem film i ekstrem slowmotion.
Læs mere

Om Bill Violas kunst generelt
Temaerne i Violas kunst er typisk "store emner" som den universelle, menneskelige erfaring – fødsel, liv og død. Viola er specielt opmærksom på sanseoplevelsen som en vej til selverkendelse, og på hvordan vi gennem mødet med kunstværket kan opnå en dybere social og spirituel erkendelse.
Læs mere


Bill Viola

MERE OM KUNSTNEREN

Bill Viola portræt

Se biografi

Bill Viola studerede på Syracuse University (1969-73) i staten New York, hvor han fokuserede på maleri og elektronisk musik.....

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis