Christian Boltanski

CHRISTIAN BOLTANSKI

EN LEVENDE OPLEVELSE AF DØDENChristian Boltanski skaber effektfulde installationer, der taler til beskuerens følelser. Hans kunst handler om den til tider hårfine balance mellem nærvær og fravær, og vores behov for at blive husket, men også om hvordan vi er i fare for at blive glemt.

Les lits, 1997/98


 CHRISTIAN BOLTANSKI Les lits, 1997/98


Beskrivelse

Syv enkeltstående metalkasser på ben står fordelt i mørkelagt rum. Metalkasserne er på forskellig vis monteret et neonlys, der gennemlyser de plastikoverdækkede kasser. Bortset fra dyner og puder er kasserne tomme.

Om værket
Boltanski har skabt en installation, der synes kold og afvisende. Den er placeret i goldt og mørkt rum, der alene lyses op af neonrørenes nøgne skær. De sengelignende skulpturer med deres forskellige størrelser leder tankerne i retning af kuvøser, operationsborde, obduktionsborde, hospitalssenge, dødslejer eller kister.
Læs mere

Om Christian Boltanskis kunst generelt

Boltanskis værker kredser om minder og det forgange, og om hvordan vi holder fast i det levede. Han benytter sig af genstande, der alle henviser til et levet liv fx brugt tøj og snapshot- og familiebilleder. Resultatet er stemningsfulde installationer, der iscenesætter tydelige kontraster: lys vs. mørke, liv vs. død, nærvær vs. fravær og det organiske vs. det mekaniske.
Læs mere

Christian Boltanski

MERE OM KUNSTNEREN

Christian Boltanski

Se biografi

Christian Boltanskis kunstneriske karriere begyndte, da han som 12-årig forlod skolen for at male og tegne.....

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis