Dan Graham

DAN GRAHAM

KUNST DER KIGGER PÅ DIGDan Graham har med 2-Way Mirror and Punched Aluminium Solid Triangle skabt et kunstværk, der placerer sig i mellemrummet mellem skulptur, installation og arkitektur. Mødet med spejlene afslører, at vi er en uadskillelig del af kunstværket.

2-Way Mirror and Punched Aluminium Solid Triangle, 1996


 DAN GRAHAM 2-Way Mirror and Punched Aluminium Solid Triangle


Beskrivelse
En stor trekantet konstruktion udført i metal og glas spejler sine omgivelser. To sider er spejlbeklædte, mens den tredje er udført i punkteret metal med en skydedør, som inviterer beskueren indenfor.  De dobbelte spejle er på en gang afvisende og favnende idet de umiddelbart er spejlende og ugennemsigtige, men ved nærmere undersøgelser er transparente.

Om værket
Grahams pavillon gør med sit imponerende ydre tydeligt opmærksom på sig selv, hvad enten den er placeret inde på museet eller står uden for i en park. Den er umiddelbart svær at kategorisere. Er den skulptur, installation eller arkitektur? Og hvilken funktion har det? Svaret er alle tre på én gang.
Læs mere

Om Dan Grahams kunst generelt

2-Way Mirror and Punched Aluminium Solid Triangle er typisk for Grahams pavilloner, som han har arbejdet med i en årrække.

Graham arbejder videre med idéer, der blev søsat af de amerikanske minimalister og postminimalister i 1960erne og 70erne. Han er optaget af den situation, der opstår, når beskueren møder et kunstværk og ønsker at skabe en dialog mellem værket, stedet og beskueren.
Læs mere


Dan Graham

MERE OM KUNSTNEREN

Dan Graham portræt

Se biografi

Dan Graham er ikke uddannet kunstner, men startede i 1964 galleriet John Daniels Gallery i New York, hvor han arbejdede frem til 1965.....

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis