Elina Brotherus

ELINA BROTHERUS

EN KUNSTNERS BEKENDELSEI sine nøgternt registrerende billeder hudfletter Elina Brotherus sine mest intime sindstilstande og dokumenterer sin egen livshistorie. På denne måde former hendes værker sig som undersøgelser og beskrivelser af identitet og livsvilkår med udgangspunkt i hendes egne erfaringer.

Miroir, 2001 

 ELINA BROTHERUS Miroir, 2001


Beskrivelse
I de indledende sekvenser af videoen Miroir står en nøgen kvinde på et badeværelse og kigger ind i et tildugget spejl. Det rektangulære badeværelsesspejl er placeret centralt i billedets midte, mens vi i den højre del af billedet kan betragte den portrætterede kvinde i rygvendt positur. Vanddråberne på huden glimter i lyset fra badeværelseslampen, og kvindens skuldre løfter og sænker sig i takt med hendes regelmæssige åndedræt. Efterhånden som videoens handlingsforløb skrider frem, forsvinder duggen på spejlet, og det bliver gradvist muligt at skimte spejlbilledet af en ung, lyshåret kvinde.

Om værket
Miroir fungerer som et selvportræt. Det er Brotherus selv, der gradvist kommer til syne i løbet af videoen. Videoen er en pendant til Brotherus' fotografiske værk Le Miroir, som er en serie på fem fotografier. I lighed med den fotografiske serie kredser Miroir om identitet, og værket indskriver sig i en lang tradition for kunstneriske selvportrætter.
Læs mere

Om Elina Brotherus’ kunst generelt
I et dokumentarisk og nøgternt registrerende billedsprog kredser Brotherus' værker om identitet. Udgangspunktet er hendes egne personlige historier og private erfaringer. Hendes fotografier og videoer bevæger sig fra selvportrætter over tematiseringer af udvandring, hjemlængsel og sprogets betydning til undersøgelser af de problemstillinger, der udfordrer malerkunsten.
Læs mere

Elina Brotherus

MERE OM KUNSTNEREN

Elina Brotherus

Se biografi

Elina Brotherus læste oprindeligt naturvidenskab, hvilket resulterede i en MA i kemi. Hun begyndte at fotografere i 1995.....

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis