Jesper Just

JESPER JUST

MAND OG MAND IMELLEMJesper Just udforsker i stærkt følelsesfulde film forholdet mellem voksne mennesker – frem for alt mænd. Det handler om tabuer, forbudte følelser og om at udfordre det stereotypiske.

Bliss and Heaven, 2004

 JESPER JUST Bliss and Heaven, 2004


Beskrivelse

En ung mand går igennem en gul og frodig kornmark – en dybblå himmel danner baggrund. Der krydsklippes til sitrende højspændingsledninger og en stor lastbil, der nærmer sig en ensomt beliggende transformerstation midt i kornmarken.

Om værket
Chaufføren lever en skjult tilværelse i ly af sin lastbil, hvor han udlever sit begær som transvestit og hvor han synger romantiske ballader (oprindeligt udført af Olivia Newton-John). Han er tydeligvis bekymret for at blive afsløret, men det er ikke alene hans bekymringer omkring en anormal seksualitet, som værket kredser om.
Læs mere

Om Jesper Justs kunst generelt
Hovedpersonerne i Justs værker er med få undtagelser mænd, der foretager usædvanlige handlinger i usædvanlige omgivelser. Det kan være to dagligdags klædte mænd, der med stor patos opfører det dramatiske afsluttende parti i Verdis opera 'La Traviata' under Bispengbuens trøstesløse betonkonstruktion eller en række mænds besøg i en stripklub, hvor der ikke er nogen kvinder og hvor mændene alene har øje for hinanden.
Læs mere


Jesper Just

MERE OM KUNSTNEREN

Jesper Just portræt

Se biografi

Jesper Just er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi i København i perioden mellem 1997 og 2003.....

Bliss and Heaven, 2004

Bliss heaven Just

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis