Mona Hatoum

MONA HATOUM

MELLEM FRYGT OG FACINATIONMona Hatoums værker er smukke og fascinerende, men ofte også direkte farlige. Gennem subtile forandringer af hverdagens genstande skaber hun emotionelle og psykologiske oplevelser, der forrykker vores oprindelige forståelse af genstandenes brug og betydning.

Sous tension, 1999


MONA HATOUM

 


Beskrivelse

Værket består af et massivt og tydeligt brugt træbord med forskellige køkkenredskaber – sier, persillehakkere, mandelkværne, rivejern m.m. – i metal. På gulvet ligger flere redskaber spredt ud mellem en masse elektriske ledninger.

Om værket
Oversat betyder den franske titel "under spænding", men betydningen er egentlig "elektrificeret". Kunstneren understreger på den måde de farlige, strømførende ledninger i værket. Samtidig afgiver installationen en brummende lyd, der afslører den elektricitet, der strømmer gennem genstandene.

De spredte køkkenredskaber synes næsten levende – deres former får dem til at ligne edderkopper, skorpioner eller andet kryb. Det er som om de selv er hoppet ned fra køkkenbordet og nu er på vej ud i resten af rummet. De strømførende ledninger påsat køkkenredskaberne gør desuden værket så "levende", at værket er dødbringende – hvis det berøres.
Læs mere 

Om Mona Hatoum' kunst generelt
Hatoums værker forener hendes interesse for æstetik såvel som spørgsmål af politisk og social karakter. Hendes kunst handler om kulturel og kønslig identitet og tilhørsforhold – eller mangel på samme. Hun arbejder med velkendte materialer og genstande, som i hendes værker får en ny betydning.
Læs mere


Mona Hatoum

MERE OM KUNSTNEREN

Mona Hatoum portræt

Se biografi

Mona Hatoum er palæstinenser, og da hun bliver født lever familien i eksil i Beirut. Mens hun er på ferie i England i 1975 brød borgerkrigen ud i Libanon.....

Se film

ARKENs inspektør Dorthe Rugaard Jørgensen fortæller om værket Sous tension

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis