Olafur Eliasson

OLAFUR ELIASSON

MELLEM KUNST OG VIDENSKABOlafur Eliasson skaber kunst, som stiller spørgsmål til vores perception af virkeligheden. Værkerne er en blanding af naturvidenskabelige undersøgelser og kunstnerisk stræben efter skønhed.

Your negotiable panorama, 2006

 

OLAFUR ELIASSON Your negotiable panorama, 2006

Beskrivelse
Værket er en rund installation med en diameter på 12 m. I installationens midte lyser en lampe ned på et vandbassin, som kaster lyset op på indervæggene i form af en strålekrans. Idet vi træder over tærkslen til installationen, aktiverer vi en pumpemekanik, der giver små bølger på vandoverfladen. Bølgerne får dermed lyskransen på væggen til at bevæge sig.

Om værket 
Lyset bølger stille i vores øjenhøjde, op og ned på værkets runde indervæg. Det minder om en horisontlinie på havet om natten på det tidspunkt hvor himmel og hav er lige sorte og endnu før solen farver himlen. Installationen er meditativ og poetisk, stille og storladen på samme tid.
Læs mere

Om Eliassons kunst generelt
Eliassons kunst har karakter af at være undersøgelser, der er baseret på grundig research i en videnskabelig tradition. Hermed er der visse ligheder med konceptkunsten, der også fokuserede på de undersøgende og analyserende aspekter ved kunsten.

Samtidig afslører hans værker også en fascination ved kunstens æstetiske aspekt, således at det enkelte værk typisk er udtryk for en balance mellem det smukke, naturromantik og den videnskabelige undersøgelse.
Læs mere


Olafur Eliasson

MERE OM KUNSTNEREN

Olafur Eliasson portræt teaser

Se biografi
Olafur Eliasson er født af islandske forældre. Han er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i perioden 1989-1995. Gennem sin opvækst har Eliasson opholdt sig.....

Se film

Olafur Eliasson fortæller om sin kunstneriske praksis

The Carthographic Series, 2001-07 (detalje)

Olafur Eliasson The Carthographic Series teaser

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis