Peter Land

PETER LAND

KUNSTNEREN SOM ANTI-HELTDen danske kunstner Peter Land er kendt for sin humoristiske og ofte selv-ironiske videokunst; iscenesættelser, hvor han tematiserer tilværelsens absurditet og menneskets ofte mislykkede ageren i verden.

Pink Space, 1995

 

 

PETER LAND Pink Space, 1995 


Beskrivelse
I videoinstallationen Pink Space optræder Peter Land som en kikset og lettere beruset entertainer, der iført glinsende blå laméjakke, hvid skjorte og sort butterfly afslappet placerer sig på en barstol med en drink i hånden. Han smiler til kameraet, men når knap nok at få sat sig til rette, førend stolen vælter under ham og han styrter om på gulvet. Ved siden af stolen står et lille træbord med en flaske whisky, men derudover er rummet tomt. Et kraftigt spotlys oplyser scenens midte og bader entertaineren og barstolen i et lyserødt lys. Sekvensen med entertaineren, der kommer ind i det sparsomt møblerede rum, sætter sig på stolen og falder ned, repeteres i en række næsten identiske fald, som tilsammen danner et loop.

Om værket
Videoinstallationen Pink Space arbejder med et lettilgængeligt og umiddelbart forståeligt billedsprog. Værkets enkelhed, gentagende struktur og fokus på den genkendelige entertainerfigur gør, at vi som beskuere kan identificere os med entertainerens mislykkede forsøg på at beherske situationen og opnå kontrol over sin sceneoptræden.
Læs mere

Om Peter Lands kunst generelt

Land bevæger sig frit mellem video-, foto-, performance- og installationsværker og mere traditionelle værktyper i tegning, gouache og oliemaling. Inden for de forskellige medier arbejder han med iscenesættelsen af en tragikomisk mandefigur, som er modelleret over kunstnerens egen krop eller slet og ret spilles af Peter Land. Værkerne er konsekvent udført med en tydelig reference til kunstneren selv, idet Land optræder i en række forskellige, men altid umiddelbart genkendelige, figurer i størsteparten af sine arbejder. Fælles for værkerne er desuden den skildrede mandsfigurs manglende beherskelse af situationen. Utilstrækkeligheden og det fundamentale tab af kontrol fremstår på denne måde som et gennemgående træk ved Peter Lands værker.
Læs mere


Peter Land

MERE OM KUNSTNEREN

Peter Land portræt

Se biografi

Peter Land studerede ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i perioden fra 1988 til 1994. Herefter blev han optaget på Goldsmith College i London.....

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis