Tony Oursler

TONY OURSLER

LEVENDE BILLEDERTony Oursler udforsker med sin kunst, hvordan vi i stadig større grad oplever verden gennem mere eller mindre avanceret teknologi.

Forskellen mellem det reelle og det konstruerede i medier som fjernsyn og fotografier bliver mindre og mindre, fordi medierne er baseret på lighed med virkeligheden og derfor har de også en utrolig evne til at fremprovokere og imitere menneskelig følelse, som vi reagerer direkte på.

Sferics, 2001


 TONY OURSLER Sferics, 2001


Beskrivelse
Værket består af et antennelignende gitternet med en orange plexiglas skærm sat foran en videoprojektor, der kaster et billede af et kvindeansigt både på plexiglasset og videre gennem glasset og gitteret op på den overfor stående væg. Det ovale, lidt æggelignende ansigt kører roligt og kontinuerligt over glas og væg, hvor det ene billede afløser det andet, så resultatet ligner et liggende ottetal gentaget igen og igen.

Om værket
Sferics
fremstår umiddelbart som en kompliceret teknologisk størrelse med den iøjnefaldende tv-antenne lignende form og den klare orange plexiglas plade, der zigzagger hen over gitteret. Først senere opdager vi kvinden med det besynderlige ægge-ansigt, der tilsyneladende taler med sig selv eller i hvert fald med en person, vi ikke kan se. Den hviskende kvindestemme er mumlende, og talen er usammenhængende. Enkelte ord og sætninger er forståelige, uden de dog giver egentlig mening. Det der kan høres er abrupt og løsrevet.
Læs mere

Om Tony Ourslers kunst generelt

Oursler arbejder med videokunst på en utraditionel måde. I modsætning til de fleste benytter han sig ikke af skærme eller gængse projektioner på en ensartet overflade. I stedet projicerer han ansigter over på dukker, mannequiner og løsrevne hoveder, og på den måde gør han de ellers døde genstande levende.
Læs mere

Tony Oursler

MERE OM KUNSTNEREN

Tony Oursler portræt

Se biografi

Tony Oursler er uddannet på California Institute of the Arts i 1979, hvor han blev Bachelor of Fine Art.....

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis