Anders Brinch

ANDERS BRINCH

EN SYRET VIRKELIGHED


Anders Brinch tilhører en generation af unge malere, der rask væk bruger både populærkultur og den klassiske kunsthistorie som udgangspunkt. Hans værker er poetiske og groteske, legesyge og alvorlige, og der er ofte store temaer på spil.

 

 ANDERS BRINCH Cancer, 2006

Beskrivelse
Med kæmpe bogstaver henover det ca. 4 meter lange lærred står der ”cancer”, kræft. Bogstavernes slyngede former er besat med glimmer og pailletter. Store stykker prikket og stribet stof i kulørte farver er limet på en bund af maling. Rammen er ligeledes beklædt med polstret stof.

 

Corrosion of Perception kan beskrives som en krydsning mellem et monster og en kæmpe kaktus. Det 2,5 m høje væsen er malet grønt og strøet med glimtende glassplinter. Dens krop er dækket af store, røde åbninger, påsat sylespidse tænder. Inde i nogle af åbningerne ligger et stirrende øje, og på toppen sidder seks snoede horn.

 

Om værkerne
Maleriet Cancer har et candyfloss-lignende udtryk, som i det meget store format bliver nærmest grotesk. Bogstavernes glitter og festlige pailletter står i skarp kontrast til deres budskab om sygdom og død. Et fatalt budskab, der normalt omgås med dødelig alvor, men som her bliver fremvist på en nærmest legesyg måde.

 

Corrosion of Perception rummer også en blanding af alvor og leg. Værket ser på én gang venligt og farligt ud. Det er hjælpeløst og dog klar til at æde dig. Figuren ligner et fremmed væsen, der er hentet ud af en syret verden. Læs mere

 

Om Anders Brinchs kunst generelt
Anders Brinch begrænser sig ikke til ét medie. Foruden maleri arbejder han med skulptur, tegning og installation. Ikke som afgrænsede genrer, men på en måde, så nye kombinationer, udtryk og former kommer frem. Den kunstneriske frihed til at manøvrere og bane vej for nye udtryk er central.

 

Brinch kredser om det banale og trivielle blandet med store temaer som liv og død. Han bruger ofte sit eget liv som katalysator og ser det som en udfordring at bearbejde de emner, der er tunge eller på grænsen til klichéen.
Læs mere


Anders Brinch

MERE OM KUNSTNEREN

Anders Brinch portrætfoto

Se biografi

Brinch er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2007 og er tilknyttet Galleri Christoffer Egelund...

Corrosion of Perception, 2006

Anders Brinch_ Corrosion of Perception_teaser

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 95 kr.
Grupper (mindst 10): 80 kr.
Pensionister: 95 kr.
Studerende: 75 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis