Anselm Reyle

Anselm Reyle 

Kunsten er alle steder


 

Uanset om det er et gammelt vognhjul, en for længst glemt souvenir, noget krøllet folie eller en brugt ide, kan Anselm Reyle bruge det i sit kunstneriske univers. Med få ændringer eller tilføjelser bliver hverdagsgenstande sat i en ny kontekst og forvandlet til kunstværker. 

 

 

ANSELM REYLE Uden titel, 2007  

 

Beskrivelse
Anselm Reyles monomentale maleri Uden titel (2007) består af fire horisontale farvebånd. Fra blå toner over i lyserød, gul og violet. Farverne er spraymalet på lærredet sådan, at overgangen mellem farverne er fuldstændig flydende.

 

Om værket
Værket er abstrakt, men dets overvældende størrelse og horisontale linjer leder tankerne hen på en smuk solnedgang. Reyle har ved spraymaling og plastikfarve opdateret romantikkens landskab til vores tid. Neonfarvernes aggressive lys tilsætter det idylliske landskab noget kunstigt og kitchet.
Læs mere

 

Om Anselm Reyles kunst generelt
Reyles kunst spænder bredt. Han arbejder især med maleri, skulptur og installationer. Han skaber sine værker ud fra en form for ready-mades, dvs. genstande eller ideer, der allerede eksisterer. Det kan enten være hverdagsgenstande, han tilfældigt støder ind i og bearbejder, eller ideer og værker fra den moderne kunsthistorie, som han citerer fra og gør til sine egne.
Læs mere

 

Med et fast repertoire af kompositioner og maleteknikker skaber Reyle en form for signaturværker, der understreger hans filosofi: lidt, men godt. Reyle forsøger med sin kunst at vise, hvor få ændringer der skal til for at få en genstand eller en idé til at fungere på nye måder.

Læs om Anselm Reyle-donationen


Anselm Reyle

MERE OM KUNSTNEREN

Anselm Reyle portræt

Se biografi

Reyle har studeret maleri i Stuttgart og Karlsruhe og har fra 1998 boet og arbejdet i Berlin...

Se film

Hør om Anselm Reyles værk Untitled.

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis