Asger Jorn

ASGER JORN

"JEG HAR SVINET DIN VÆG TIL"Asger Jorn har med sin konstante nysgerrighed haft stor indflydelse på dansk og europæisk kunst i midten af det 20. århundrede. Hans ekspressive, spontant abstrakte stil har opnået stor international anerkendelse, men Jorn arbejdede med et utal af forskellige stilarter og kunstneriske udtryk.

Læsø, 1965

Asger Jorn Læsø, 1965


Beskrivelse

Læsø består af syv enkelte dele, som er placeret ved siden af hinanden i ARKENs Jorn-rum i en permanent ophængning. Det er stærkt farverigt og malet i en abstrakt ekspressiv stil.

Maleriet er domineret af hurtige spontane penselstrøg i farver af skiftende intensitet og klarhed. Billedet er uden egentlig figurative udtryk og er karakteriseret af de ekspressive farvers indbyrdes samspil.

Om værket
Under et besøg i kunsthandler Børge Birchs sommerhus på Læsø i 1965 blev Asger Jorn fristet af husets hvide vægge. Han udførte på få timer et stort vægmaleri i limfarver med en transparent, akvarel-lignende glød. Udsmykningens frie, lette strøg løb fra væggen ind i en dørniche, videre op langs en trappe og ind i det tidligere kornloft. Her blev farverne mørkere, brunlige og mere mættede i overensstemmelse med rummets arkitektur.
Læs mere

Om Asger Jorns kunst generelt

Jorn arbejdede hele sit liv med de fleste kunstneriske medier: tegning, grafik, maleri, vægmaleri, skulptur, keramik, billedtæpper og med bøger og tidsskrifter af forskellig art. Gennem de forskellige medier gav han udtryk for et konstant ønske om fornyelse og interesse for kunstens muligheder.

Jorn arbejdede få år med det konkrete maskininspirerede udtryk. En stil som han havde lært hos sin lærer, den franske maler Fernand Legér. Hurtigt skiftede han stil til fordel for surrealismens tvetydige og mere uhåndgribelige eksperimenter.
Læs mere

Læs om Asger Jorns eget hus på Læsø her


Asger Jorn

MERE OM KUNSTNEREN

Asger Jorn Portræt

Se biografi

Asger Jorn (døbt Asger Oluf Jørgensen) blev oprindeligt uddannet lærer på seminariet i Silkeborg, men tog i 1936 til Paris og startede på Fernand Légers malerskole.....

Asger Jorns vægmalerier på Læsø

Asger jorn læsø maleri2

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis