Elina Merenmies

ELINA MERENMIES

  
EN FREAKY VENElina Merenmies skaber stærkt urovækkende billeder, der udfolder sig i et krydsfelt mellem drøm og mareridt. Hendes kunst fortæller besynderlige, surrealistisk inspirerede historier, som både er ubehagelige og morsomme. 

Baby Monster, 2002

ELINA MERENMIES Baby Monster, 2002 


Beskrivelse
De otte akvareller viser hver især en person afbildet i pas-billede udsnit. Men der er ikke megen fotografisk nøjagtighed over portrætterne: ansigterne er voldsomt forvrængede og farvelagt med ekspressive, voldsomme farver, der slører nøjagtige fysiognomiske træk. Enkelte ansigtstræk er mere deltaljeret gengivet, og de danner iøjnefaldende kontraster til de udtværede farveflader, der udvisker og forvansker personens ansigt.

Om værkerne
Personerne på Merenmies' billeder er uhyggelige monstre. De har mistet enhver lighed med den virkelighed, hvor hun har fundet sin inspiration. I stedet er personerne nu blevet til drømme- eller mareridtslignende indtryk og stemninger, som hun maler frem ved hjælp af ekspressive og udflydende akvarelfarver kombineret med mere præcise sorte blækstreger.
Læs mere

Om Elena Merenmies' kunst generelt
Afsættet for Merenmies' kunst er det underbevidste krydret med de mareridt og surrealistiske forestillinger, der møder os til daglig på film, i fjernsyn og i tegneseriehæfter.
Læs mere

Elina Merenmies

MERE OM KUNSTNEREN

Elina portræt

Se biografi

I perioden fra 1988 til 1992 studerede Elina Merenmies ved Kunstakademiet i Helsinki og blev færdig som magister i 1999.....

Party Animal, 2002

Elina Merenmies teaser uden ramme

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis