Elisabeth Toubro

ELISABETH TOUBRO

TEORETISKE FORTÆLLINGERElisabeth Toubros skulpturer fortæller om umiddelbart gemte historier gennem komplicerede former og utraditionelle materialer, der kræver både sansernes og intellektets opmærksomhed.

Hårarabesk 1, 1998

 ELISABETH TOUBRO Hårarabesk 1, 1998


Beskrivelse
Tre skulpturer hænger fra wirer i loftet. De består alle af et stålskelet overtrukket med en membran i grøn glasfiber, der former skulpturernes ujævne ydre. Ud fra de to hårarabesker stikker der bogstavlignende konstruktioner i træ.

Om værkerne
De svagt grønne skulpturer hænger ned fra loftet og inviterer umiddelbart til en sanselig oplevelse. Deres former er modsætningsfyldte og disharmoniske. De er på samme tid skrøbelige og imponerende at se på. Overfladerne virker tiltrækkende og vi får lyst til at røre ved dem.

Skulpturernes tydelige organiske udseende kombineret med titlerne: cellearabesk og hårarabesk, henleder tankerne på noget levende, der er under forandring og udvikling. Den amorfe form minder om en voksende samling af celler – en biologisk struktur med andre ord.
Læs mere

Om Elisabeth Toubros kunst generelt
Toubro er repræsentant for en skulpturtradition med et kompliceret filosofisk og teoretisk afsæt. Hendes skulpturer og udstillinger bliver typisk ledsaget af teoretiske tekster, der vidner om en stor interesse for fransk postmoderne teori og filosofi.

Sammen med billedhuggere som Henrik B. Andersen, Morten Stræde, Elle Klarskov Jørgensen og Øivind Nygård er hun uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi under prof. Hein Heinsen. Gruppen har fået tilnavnet "de cool billedhuggere", da deres værker har en meget gennemarbejdet overflade og ofte udviser en vis utilnærmelighed.
Læs mere

Elisabeth Toubro

MERE OM KUNSTNEREN

Elisabeth Toubro

Se biografi

Elisabeth Toubro er uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi (1979-1986) under professorerne Hein Heinesen og Stig Brøgger.....

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis