Jean Arp

JEAN ARP

FORMER DER GROR I KROPPEN


Med afsæt i naturens vækstformer og dynamik skabte Jean Arp abstrakt kunst, der først og fremmest er konkrete fysiske størrelser.


 

 JEAN ARP Knight Torso (Torse-chevalier), 1959


Beskrivelse
Den glatte bronzeskulptur er vertikalt orienteret med markante bløde og organiske former. Overfladen er glat og skinnende. Skulpturen har ikke et tydeligt figurativt motiv, men den giver gennem sine abstrakte former et væld af associationer.

Om værket
Jean Arps skulptur Knight Torso (Torse-chevalier) er kendetegnet ved bløde organiske former, der minder om en blomsterknop, der er ved at springe ud. Som en kraftfuld, heroisk form rejser den sig fra soklen og vokser op gennem luften. Overfladen er glat og formet som en hinde, der indeholder liv. Undervejs svulmer asymmetriske, runde former op og ud.
Læs mere

Om Arps kunst generelt
Arp er særligt kendt for sit organisk-abstrakte formsprog, og han var livet igennem optaget af naturens vækstformer og forandringer. Hans kunst har ofte karakter af at være under forandring, voksende og levende, mens den er på vej fra et stadie til et andet. Dermed er metamorfosen (forvandlingen) en bestemmende idé for hans kunst.
Læs mere


Jean Arp

MERE OM KUNSTNEREN

Jean Arp portræt

Se biografi

Jean Arp (født Hans Peter Wilhelm Arp) er en af den modernistiske kunsts mest centrale kunstnere.....

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis