Jeff Koons

JEFF KOONS

EN UARTIG BLOMST



Jeff Koons udfordrer opfattelsen af kunst som finkultur og skaber i stedet værker, der er forførende blandinger af reklameæstetik, legetøj og kitsch.

Inflatable Balloon Flower (Yellow), 1997

 JEFF KOONS Inflatable Balloon Flower (Yellow), 1997



Beskrivelse
En stor, rund og gul blomst er placeret på museumsgulvet. De bløde oppustede former er lette og nærmest gennemsigtige. Det skrøbelige ydre forstærkes af den enorme størrelse: Blomsten er næsten bristefærdig.

Om værket
Inflatable Balloon Flower (Yellow) minder om et stykke legetøj tilsat væksthormoner, der har fået ballonen til at mutere. Den abnorme størrelse adskiller den fra normalt legetøj. Den er lækker og tiltrækkende, men også en smule utilpasset, da den er tæt på at sprænges af bare vitalitet. Egentlig synes den ikke at høre hjemme på et kunstmuseum. Den passer bedre til stranden sammen med andre badedyr eller i en mindre udformning som et ballondyr lavet af en mand på gågaden.
Læs mere

Om Jeff Koons' kunst generelt
Koons' kodeord er begær, fascination, affekt og det forførende. Disse begreber afgør om han ønsker at arbejde med et motiv eller genstand. Han udvælger de genstande, der kendetegner vores hverdag, og som derfor gør det muligt for ham at kommunikere med os på en ligefrem måde, der ikke har noget med den moderne kunsts sædvanlige elitære status at gøre.
Læs mere

Jeff Koons

MERE OM KUNSTNEREN

Se biografi

Jeff Koons er uddannet på Maryland Institute College of Art i Baltimore og på Art Institute of Chicago (1972–1976). Herefter arbejdede han som mægler på Wall Street i seks år, før han genoptog sin karriere som kunstner.....

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis