Jeppe Hein

JEPPE HEIN

MED BESKUEREN SOM INDSATSJeppe Hein skaber enkle og geometrisk udformede skulpturer. Hans skulpturer sætter fokus på vores kropslige oplevelse af kunsten og på kunstens muligheder for at kommunikere og fremprovokere instinktive reaktioner hos os som betragtere.

Moving Neon Cube, 2004


 JEPPE HEIN Moving Neon Cube, 2004


Beskrivelse

Skulpturerne Moving Neon Cube og Fusion of Movement # 11 er begge placeret direkte på gulvet. De danner en horisontal, geometrisk struktur af former, der gentager sig i forskudte vinkler. Fusion of Movement # 11 består af 15 kuber af stål, der er sat sammen til en tre meter lang, bugtende form. Stålet er gråt og skinnende, og de 15 kuber eller ‘moduler’ griber ind i hinanden og danner en sammenhængende form. En lignende formstruktur finder man i værket Moving Neon Cube, der består af 12 forbundne kuber af neonrør. Kuberne lyser hvidt i mindre end et sekund og skaber et illusionistisk synsindtryk af en kube af hvidt lys, der vandrer rundt i en kontinuerlig cirkelbevægelse. Et fælles træk ved Heins skulpturer er således, at de – trods deres statiske karakter – illuderer en dynamisk, roterende bevægelse hen over gulvet.

Om værkerne
Moving Neon Cube
og Fusion of Movement # 11 knytter an til minimalismens enkle formsprog. Værkerne rummer en henvisning til den amerikanske kunstner Donald Judd, som arbejder med kubens enkle, geometriske former, og som er kendt for at rense sine værker for ethvert spor af kunstnerisk forarbejdelse.
Læs mere

Om Jeppe Heins kunst generelt
Hein skaber ofte interaktive kunstværker, der sætter fokus på forholdet mellem værk og beskuer. Hans minimalistiske skulpturer reagerer ofte på beskuerens tilstedeværelse. I flere af Heins værker tager den interaktive relation mellem værk og beskuer en foruroligende drejning. Installationen Bear the Consequences, som man i 2003 kunne opleve i Stockholm, spyede eksempelvis ild ud mod beskueren, mens man på Galerie Johann König i Berlin i 2002 kunne opleve værket 360 Degrees Presence, en sensorstyret metalkugle, som begyndte at trille rundt og destruere udstillingsrummet, så snart den besøgende trådte ind i lokalet. Heins kunstneriske produktion rummer også værker, der er humoristiske i deres udtryk, og som fungerer som legende undersøgelser af vores individuelle og socialt betingede reaktionsmønstre.
Læs mere

                                       

Jeppe Hein

MERE OM KUNSTNEREN

Jeppe Hein portræt

Se biografi

Jeppe Hein er udlært tømrer i Silkeborg, og har tidligere arbejdet som assistent for den dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson.....

Fusion of Movement #11, 2004

Jeppe Hein Fusion

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis