John Kørner

JOHN KØRNER

STRÅLENDE LANDSKABERJohn Kørners farvestærke malerier nyfortolker elegant og humoristisk den klassiske landskabstradition. Hans værker lyser med en blanding af tegneseriestil, kitsch og skønmaleri forenet i en fantasifuld magisk realisme.

Nat på scenen, 2002

 JOHN KØRNER Nat på scenen, 2002


Beskrivelse
I det monumentale maleri Nat på scenen bærer den skriggule baggrundsfarve på en kaotisk eksplosiv komposition. Akvareltynde sorte, røde og blå farvestrøg stråler i billedets centrum. Rundt om står en række sirligt malede, tomme stole i en halvcirkel, der ligner tilskuerpladserne til et teaterstykke. Billedet fremstår som et vidtstrakt og øde landskab med en uendelig horisontlinie.

Om værket
Kørner trækker på en lang kunsthistorisk tradition for landskabsmaleri. Han genfortolker det klassiske motiv i en nutidig udgave og tilsætter det humor og magi. I Kørners billeder bliver landskabet porten til en fantastisk parallelverden, hvor alt er muligt.
Læs mere

Om John Kørners kunst generelt
Kørner er del af en ny generation af kunstnere, som forholder sig selvbevidst og undersøgende til maleriets traditionsrige medie, men som samtidig eksperimenterer med et fabulerende, uhøjtideligt og humoristisk billedsprog.
Læs mere


John Kørner

MERE OM KUNSTNEREN

Se biografi

John Kørner er oprindeligt uddannet tømrer og er siden uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi (1992-1998). Han bor og arbejder i dag i København.....

Hør John Kørner fortælle

John Kørner bioland
Hør John Kørner fortælle om sit værk BIO LAND

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis