Kathrine Ærtebjerg

KATHRINE ÆRTEBJERG

FANTASTISKE FORTÆLLINGERMed afsæt i tegneseriens og eventyrets univers maler Kathrine Ærtebjerg fortællinger, som er både fremmedartede og helt almindelige. Billederne synes ved første øjekast naive og lykkelige, men der udspiller sig sære – og endog urovækkende – scener mellem de klare farver og søde, sælsomme væsener.

Koncentration/Distraktion, 2003

 KATHRINE ÆRTEBJERG Koncentration/distraktion, 2003 (pt. ikke i udstillingen)


Beskrivelse

Et lysebrunt, feminint væsen med store spidse ører ligger med lukkede øjne og et fredfyldt ansigt. Det har armene rundt om en stor rød og giftigt udseende svamp. I det ellers golde nøgne landskab står en række mindre røde svampe. Et frølignende væsen med en skarp genstand i hånden lister sig ind på hende bagfra. Ligesom det brune væsen har dette også et menneskelignende ansigt.

Maleriet er enkelt med klare konturstreger – kun fra svampenes paddehatte løber farven ned over lærredet, så det minder om lange tråde, der indfanger det tilsyneladende sovende væsen.

Om værket
Kathrine Ærtebjergs billeder er som eventyrlige historier, hvor alt kan ske. Der er noget sødt, barnligt og drømmelignende over de universer, som hun maler frem, men samtidig er der også voksne og alvorlige tanker. Tvetydigheden er et centralt element i hendes billeder – præcis som det er det i ARKENs maleri
Koncentration/Distraktion
.
Læs mere

Om Kathrine Ærtebjergs kunst generelt

Ærtebjerg arbejder i lighed med andre unge danske og internationale kunstnere med det figurative maleris muligheder for at fortælle historier. Der er i dag så stort et antal unge figurative malere, at det flere steder betegnes som en markant tendens i samtidskunsten. Det er svært at finde en række slægtskaber disse kunstnere imellem, men de har i hvert fald en markant interesse for historien, mere eller mindre tydelige fortællinger og figurationer i forskellige udformninger til fælles.
Læs mere

Kathrine Ærtebjerg

MERE OM KUNSTNEREN

Kathrine Ærtebjerg portræt

Se biografi

Kathrine Ærtebjerg er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i perioden 1995-2002. Hun har de seneste år udstillet på en række udstillinger nationalt.....

Hjertehuset, 2002

Kathrine Ærtebjerg 1

Se film

Hør Kathrine Ærtebjerg fortælle om sin kunst og sit forhold til identitet

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis