Matthias Weischer

MATTHIAS WEISCHER

ET RUM I OPLØSNINGMatthias Weischer sætter fokus på vores oplevelse af rum. I sine malerier af interiører og arkitektoniske strukturer udfordrer han vores evne til at aflæse og orientere os i det afbildede rum, idet hans motiver bevæger sig i spændingsfeltet mellem det genkendelige og det abstrakte og udefinerbare.


 MATTHIAS WEISCHER Raum Nr. 1, 2000


Beskrivelse
I maleriet Raum Nr. 1 er en træstruktur placeret i et abstrakt og ubestemmeligt rum. Den kubeformede struktur består af en række groft tilskårne træstolper, der er sømmet sammen på en tilsyneladende spontan og tilfældig måde. Resultatet er en forholdsvis simpel trækonstruktion, hvis tværgående stolper peger i retning af maleriets baggrund. Træstrukturen etablerer på denne måde et perspektivisk forsvindingspunkt i billedet. Samtidig modvirkes den maleriske dybdevirkning af en række smalle, flade farvebånd i gule, blå, røde og lyserøde nuancer.

Om værket
Weischer anvender en figurativ stil. Den kubeformede struktur af træ, som dominerer maleriet, er umiddelbart genkendelig. Den ligner en træstruktur primært på grund af de skyggevirkninger, som Weischer anvender for at give den en rumlig dimension. Den realistiske dybdevirkning bliver imidlertid modarbejdet af en række smalle farvebånd, der er inkorporeret i strukturen. Deres entydige fladekarakter og manglende forbindelse til motivets øvrige elementer tilfører billedet et surreelt og uvirkeligt præg.
Læs mere

Om Matthias Weischers kunst generelt

Weischer tilhører en ung generation af malere, der er uddannet på akademiet i Leipzig, og som i de seneste år har opnået stor anerkendelse på den internationale kunstscene. De tager alle udgangspunkt i det figurative maleri, som de med stor teknisk dygtighed tilfører nye elementer og inspirationer. 
Læs mere

Matthias Weischer

MERE OM KUNSTNEREN

Matthias Weischer

Se biografi

Matthias Weischer er uddannet på Hochschule für Grafik und Buchkunst i Leipzig (1995–2000).....

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis