Om kunstnerne

MICHAEL ELMGREEN & INGAR DRAGSET

FØDT 1961 KØBENHAVN (DK)
FØDT 1969 TRONDHEIM (NO)


Ingar Dragset har læst teaterhistorie og har taget afsæt i performancekunsten, mens Michael Elmgreen har udgangspunkt i billedkunsten. De bor og arbejder i Berlin. De har arbejdet sammen siden 1995.

Elmgreen & Dragset har siden 1996 deltaget i en række udstillinger nationalt og internationalt. Herunder udstillingerne "Junge Szene" på Wiener Seccesion i Wien og "Nuits Blanches" på Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris. De har gentagne gange udstillet serien Powerless Structures alene eller i gruppesammenhæng, herunder på den første Berlin Biennale, Musée d'Art Moderne de la ville de Paris, The Project i New York, Moderna Museet i Stockholm, MIT i Boston, Palais de Tokyo i Paris, Portikus i Frankfurt og The New Museum of Contemporary Art i New York, samt Kunsthalle Zürich. Desuden har de deltaget i Istanbul Biennalen, São Paulo Biennalen og Venedig Biennalen i 2003. Af andre udstillinger kan bl.a. nævnes: Tate Modern i London (2004), Bergen Kunsthall (2005), The Serpentine Gallery i London (2006), Malmö Konsthall (2007), Victoria Miro i London (2008), Trondheim Kunstmuseum (2008) og U-turn Kvadriennale for samtidskunst i København (2008).

 

Elmgreen & Dragset står i 2009 for både Den Danske og Den Nordiske Pavillion på Venedig Biennalen, hvor de ved Biennalens
åbning fik hædrende omtale for kurateringen af udstillingen "The Collectors".


Elmgreen & Dragset blev i 2000 ligeledes nomineret til den prestigefyldte internationale kunstpris Hugo Boss Prize, der uddeles af en jury i samarbejde med Guggenheim Museum i New York. I 2002 blev de tildelt Preis der Nationalgalerie für Junge Kunst i Berlin. I januar 2006 vandt de konkurrencen om at designe et monument til minde om de homoseksuelle, der var ofre for nazisternes forfølgelser under anden verdenskrig. Konkurrencen var udskrevet af den tyske stat, og mindesmærket skal opføres i Berlins centrum ikke langt fra Peter Eisenmanns Holocaust-mindesmærke.

I marts 2006 modtog kunstnerduoen ARKENs kunstpris på 100.000 kr. Prisen blev givet for kunstnernes kompromisløshed, nytænkning og enestående internationale niveau.
Læs mere om ARKENs Kunstpris her

Elmgreen & Dragset er ud over ARKEN repræsenteret på bl.a. Statens Museum for Kunst i København, Hamburger Bahnhof Museum für Gegenwart i Berlin, Louisiana i Humlebæk, Thyssen-Bornemisza Contemporary Art Foundation i Wien, Horsens Kunstmuseum, Esbjerg Kunstmuseum, Centre Georges Pompidou og Fonds National d'Art Contemporain begge i Paris.
 

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis