Pascale Marthine Tayou

PASCALE MARTHINE TAYOU

KUNSTNEREN SOM NOMADEPascale Marthine Tayou skaber værker, som handler om at rejse og om hvordan forskellige kulturer mødes og fusionerer. Han er nomadisk både i sin egen livsførelse og i sit kunstneriske virke.

 
Beskrivelse

I den farverige, menneskelignende skulptur Fashion Street (2010) kombinerer Tayou glas, skumsvampe, mikadopinde, strikket uld, læder, hestehår, perler og muslingeskaller.
PASCALE MARTHINE TAYOU Fashion Street, 2010
Om værket
Værket er overvældende sanseligt og har både noget humoristisk og mystisk over sig. Skulpturen har en stærk relation til Tayous eget liv og kulturelle baggrund. Glasskulpturens beklædningsdele er inspireret af jordnære afrikanske elementer fra Tayous barndom sammensat med velkendte ting fra den vestlige verdens forbrugersamfund. Selve figuren er lavet i glas, som er fremstillet syd for Firenze.

Værket er en hyldest til gadesælgere i hele verden og er på sin vis også et selvportræt. Tayou var selv gadesælger i sin studietid for at tjene ekstra penge. I Fashion Street viser Tayou os skønheden i det erhverv, som trods den lave status i samfundet, forskønner gadebilledet med sælgerens farverige varer; tørklæder, tyggegummi, slikposer og legetøj. Han skaber således et humoristisk og sammensat portræt af en nutidens verdensborger.
Læs mere

Om Pascale Marthine Tayous kunst generelt
Pascale Marthine Tayou hed oprindeligt Jean Apollinaire Tayou, men tog navneforandring i midten af 1990erne til sit nuværende mere feminint klingende navn. Denne gestus markerede begyndelsen på en uophørlig kunstnerisk, geografisk og kulturel nomadetilværelse, som har bragt Tayou frem på den internationale kunstscene.

Tayous kunstneriske arbejde er, ligesom hans navn, bevidst flydende og undsiger sig på forhånd fastlagte strukturer. Hans værker er flertydige, uregerlige, gribende, uventede og varierede, og de er altid forbundet med ideen om rejsen og mødet med det eller den, som er fremmed for én selv. At være en rejsende ser Tayou ikke blot som en livsforudsætning, men også som en psykologisk tilstand, der kan ændre de sociale relationer og de politiske, økonomiske og symbolske strukturer, der styrer vores liv.
Læs mere
 
Pascale Marthine Tayou er vinder af ARKENs kunstpris 2011.
Læs mere
                                                                           

Pascale Marthine Tayou

MERE OM KUNSTNEREN

Pascale Marthine Tayou portræt

Se biografi
Pascale Marthine Tayou er uddannet jurist, men stoppede sine studier i midten af 1990erne til fordel for kunsten...

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis