Per Kirkeby

PER KIRKEBY

KUNSTHISTORISK TEORI OG NORDISK ROMANTIKMed naturen som udgangspunkt skaber Per Kirkeby malerier, der placerer sig i spændingsfeltet mellem romantikkens metafysiske ambitioner og den moderne kunsts kritiske selvbevidsthed.

Das Urteil des Paris, 1966

 PER KIRKEBY Das Urteil des Paris, 1966Beskrivelse

Maleriet viser en arkitekturlignende hvid trekantsgavl med 24 tynde vertikale "søjler", der samles i en horisontal barre forneden. Bag den øverste del af søjlerne er malet en ensartet blå, mens nederste halvdel af søjlerne er malet henover et figurativt, men ekspressivt naturlandskab med planter og blomster af forskellig art. Den hvide form afgrænses af en ensartet grå farve, hvor billedets nederste tredjedel udgør en undtagelse. Her er naturmotivet malet til kant.

Om værket
Den hvide struktur dominerer maleriet. Den ligner en klassisk græsk tempelgavl med den traditionelle søjlekolonnade. Maleriet viser Kirkebys interesse for arkitektoniske former, frem for alt tempelgavle og stakitter, som han lader ind- og afgrænse naturlandskaber ofte afbildet som vildtvoksende og stærkt farverige.
Læs mere

Om Per Kirkebys kunst generelt

I 1960erne er Kirkebys maleri også påvirket af den amerikanske popkunst. Han inddrager visuelle citater, skabeloner, tegneserier etc. fra den moderne medieverden. Malerierne er kendetegnet ved collageteknik og skinnende iøjefaldende maling og farver. Sideløbende eksperimenterer Kirkeby med malerier af serielle forløb, som fx Paris' dom.
Læs mere

Per Kirkeby

MERE OM KUNSTNEREN

Per Kirkeby

Se biografi

Per Kirkeby er uddannet i naturhistorie fra Københavns Universitet (1964-67), som han afsluttede med et speciale i arktisk (kvartær)geologi.....

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis