Stella Hamberg

STELLA HAMBERG

AT SE OG BLIVE SET


Stella Hambergs skulpturer står over for os som selvstændige personer, der er hevet ud af en fortælling. De på én gang realistiske og fiktive figurer skaber en direkte kontakt med betragteren og fremstår som billeder på nutidsmenneskets hybride og sammensatte identiteter.

Tatù – for no reason, 2004


 STELLA HAMBERG Tatù - for no reason, 2004


Beskrivelse
Skulpturen forestiller en asiatisk udseende person, der står oprejst og knejsende med armene foldet tæt omkring kroppen og blikket rettet frem for sig. Kroppen er lille og spinkel, iklædt en gulvlang, gul kimono. Håret er sort og glat, og ansigtet er bemalet med en kraftig rød sminke, som den man bruger i traditionelle kinesiske operaforestillinger.

Skulpturens krop og ansigt er skabt gennem to forskellige materialer og teknikker. Kroppen bærer tydelige spor efter den grove forarbejdning af materialet. Det kridhvide ansigt er helt glatpoleret og fremstår med detaljerede og realistisk opmalede ansigtstræk.

Om værket
Hambergs skulptur balancerer på grænsen mellem virkelighed og fiktion. Figuren er realistisk i både størrelse og personskildring, men alligevel indeholder den tydelige fiktive elementer. Den taler direkte til betragterens indlevelse og sanselige nærvær, men samtidig er man aldrig i tvivl om, at man står over for en skulptur.
Læs mere

Om Stella Hambergs kunst generelt

Hambergs skulpturer skildrer ofte sammensatte figurer, der befinder sig i overgangsfaser: mellem fortid og nutid, mellem mand og kvinde, mellem barn og voksen eller mellem forskellige kulturer.

Figurerne henvender sig meget direkte til betragterens fantasi og indlevelsesevne, frem for at symbolisere en kompliceret teoretisk idé. Modsat konceptkunsten søger Hamberg en umiddelbar og sanselig virkning i sine skulpturer: "Kunst skal ikke være informativ – den er ikke tale eller sprog. Kunst er derimod en atmosfære, en duft, stemning eller temperatur, som kan tale til dig på en anden måde."
Læs mere

Stella Hamberg

MERE OM KUNSTNEREN

Stella Hamberg

Se biografi

Stella Hambergs skulpturer står over for os som selvstændige personer, der er hevet ud af en fortælling. De på én gang realistiske.....

Se film

Hør Stella Hamberg fortælle om sit værk Tatù - for no reason

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 50 kr.
Grupper: 50 kr.
Pensionister: 50 kr.
Studerende: 50 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis