Tal R

TAL R

MALERISK POPTal R skaber maleriske fortællinger, der blander inspiration fra popkultur og kunsthistorie i farvemættede billeder.

Umuligt notat, 1999

 TAL R Umuligt notat, 1999


Beskrivelse
En række hjemlige genstande i et væld af farver og former er placeret på en brun grund med en uensartet hvid væg som baggrund. Genstandene inkluderer bl.a. to store højtalere, en række mindre lamper, en rød standerlampe, et stereoanlæg og flere vaser.

Den hvide væg brydes af et mindre vindue med et gardin og en lampe. Væggen er desuden skæmmet af en række markante revner og huller, som afslører murværket. Indtrykket er kaotisk; de hidsige og groft påførte farver, ophobningen af de mange genstande som fx de små uheld, den væltede flaske på den ene højtaler placeret i maleriets venstre side.

Om værket
Maleriet er voldsomt og iøjnefaldende malet. Farverne er stærke og er påført lærredet i store strøg, der gør billedet tilstræbt barnligt og kaotisk at se på. De markante farveflader gør billedet fladt uden illusionistisk dybde, hvilket yderligere bidrager til det naive udtryk. Den grove penselføring og de enkle store genstande gør maleriet til en blanding af børnetegning og ekspressivt maleri, der søger det voldsomme og udadrettede udtryk.
Læs mere

Om Tal R's kunst generelt

ARKENs samling indeholder en række af Tal R's malerier fra slutningen af 1990erne og en stor sort væg fyldt med tegninger og fotografier. Hans malerier fra denne periode tager ofte deres afsæt i kunstnerens egen hverdag og fortæller herfra en personlig historie. Hans malerier er ukonventionelle og spontane og fyldt med en direkte energi og associationsrække.
Læs mere

Tal R

MERE OM KUNSTNEREN

Tal R portræt

Se biografi

Tal R(osenzweig Tekinoktay) studerede i perioden 1986-1988 på Billedskolen i København og siden på Det Kgl. Danske Kunstakademi (1994-2000).....

Se film

Hør Tal R fortælle om sin kunstneriske praksis

Arken
Tlf: 43 54 02 22
Skovvej 100
2635 Ishøj
Åbningstider
Tirsdag-søndag: 10-17
Onsdag: 10-21
Mandag: Lukket
Entrépriser
Voksne: 95 kr.
Grupper (mindst 10): 80 kr.
Pensionister: 95 kr.
Studerende: 75 kr.
Børn under 18: Gratis
KLUB ARKEN: Gratis